Руската преса: САЩ спря "Южен поток" | webcafe.bg
newscafe

Руската преса: САЩ спря "Южен поток"

Webcafe.bg
09.06.2014, 08:41 (обновена 09.06.2014, 12:33)
южен поток

Снимка: © Газпром

Очаква се днес представители на Русия и Европейската комисия да обсъдят бъдещето на газопровода

Руската преса днес коментира обстойно изненадващото решение на премиера Пламен Орешарски да спре дейностите по газопровода „Южен поток", като единодушно приписва това на САЩ и Европейската комисия.

Държавната компания „Газпром" все още отказва да коментира. В.„Московский Комсомолец" допълва, че в руското министерството на енергетиката не знаят нищо по въпроса.

Решението за прекратяване на работата по „Южен поток" е чисто политическо и в него няма никакъв здрав смисъл и икономическа логика", заяви първият заместник-председател на комисията по природните ресурси към руската Държавна дума Валерий Язев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според него ЕК е "нелогична в своето поведение": „Колкото повече разклонения има газопроводът, толкова по-голяма е енергийната сигурност на Европа. Да се противопоставя някой на такъв международен, подчертавам , не руски проект, като „Южен поток" е съвършено абсурдно".

Американците спряха "Южен поток" в България, пише вестник "Росийская газета", като отбелязва, че Орешарски е обявил преустановяването на работата по проекта за газопровод, докато бъдат отстранени всички забележки от страна на Брюксел, след среща с американски сенатори.

До последния момент българското правителство отбиваше опитите на Еврокомисията да спре "Южен поток" напълно успешно. Премиерът и министърът на икономиката и енергетиката непрекъснато уверяваха колко е важно строителството на газопровода за България, припомня изданието.

"Визитата на тримата американски сенатори Джонсън, Мърфи и Маккейн обаче показа нагледно, че доларът командва европейската политика. Всичко, за което София възнамеряваше да се договори с Брюксел, просто бе отнесено от американците", коментира изданието.

„Въпреки досегашния курс на неучастие в „антируския блок" и заявленията за нежелание да стават заложници на геополитическите игри на Брюксел, премиерът на България Пламен Орешарски все пак отстъпи под натиска на Запада и нареди преустановяването на работата по „Южен поток". На фона на конфликта между Москва и Киев, България рискува да остави себе си и останалите страни от Южна Европа без газ, коментира „Взгляд".

Главният редактор на руското списание "Русия в глобалната политика" Фьодор Лукянов коментира пред РИА Новости, че въпросът за строителството на "Южен поток" в България не е закрит. "Борбата между страните в конфликта ще продължи", подчертава той.

Според Лукянов Европейската комисия е категорично против "Южен поток", тъй като "той влиза в разрез с линията на съкращаване на зависимостта от Русия". "На България се оказва гигантски натиск от страна на Европейската комисия, която формално не може да спре строителството на (руския газопровод), но предявява много претенции, касаещи конкретни въпроси", обяснява той.

Руският политолог отчита, че "България не е такава страна, която може да се противопоставя сериозно на натиска на Европа", като дава пример с резкия обрат в позицията на премиера. "Борбата ще продължи. За Русия това означава много допълнителни главоболия. Въпросът не е закрит, но той, естествено, силно се усложнява", обобщава Лукянов.

Oще: газ  газпром  европейска комисия  енергетика  пламен орешарски  преговори  русия  сащ  южен поток 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

61 The Seeker | 14.06.201423:49

До deowin:
Ах, ето какво ми е липсвало последните няколко дена - безсмислените диалози с теб:

"не изядени от бързане букви"
*Ами да - ама май точно за такива грешки говорим.
Човек с високО IQ би трябвало да ги анализира по-добре Усмивка.


"Предполагам е странна фраза за човек, който няма понятие от изграждане на правилен аргумент, и не е наясно с купищата често срещани формални и неформални логически грешки."
*Сега в Американски съд щеше да последва - възразявам, това са лични нападки. Тук в БГ - сори, не се познаваме и няма как да го твърдиш на база 2-3 поста от форум.


"В случая, твоята конкретна грешка се нарича (ad hominem) tu quoque, или позоваване на лицемерие."
*Отговора от по-горе.


"Според мен когато аргументацията ти пропадне до нивото да се позовава на популистките "документални" филми на Мур, всяка надежда за рационален разговор умира в адски мъки."
*Както правилно отбеляза "спрямо теб" - така да си остане е най-добре.


"Не, не очаквам да потърсиш купищата информация, свободно достъпна в нета, оборваща с лекота тезите на Мур и популисткия му, изкривен подбор на факти. Ти очевидно си от хората, които виждат само това, което искат да видят, а не фактите от обективната реалност."
*Логично, е за да дадеш подобен коментар, поне да изгледаш филма. Както сам каза - никога не е късно да се образоваш (човек се учи докато е жив).


"Вероятно и в Северна Корея безплатното медицинско обслужване е прекрасно, язък само, че не пускат Мур да снима там за да видим що е то рай на земята."
*За там нищо не съм казал, но като си почнал коментирай и останалите 214 държави Усмивка.

Апропо, по спомен в северна Корея, на децата до 18 г. всичко им е безплатно от към лечение, лекарства, образование и прочие. Което не значи, че няма контрол над населението там - но колко държави предлагат това за младите си граждани?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

60 deowin | 12.06.201417:41

>не изядени от бързане букви

Съжелявам, но цитираните от мен твои граматически грешки не бяха изядени букви.
Съжелявам, не бяха и съседни букви.
Съжелявам, но когато многократно правиш една и съща грешка, и тя не е от някой от типовете, които биха могли да бъдат обяснени с невнимание, това просто означава, че си зле с правописа. QED.

>"Логически грешки в мисленето" е странна фраза

Предполагам е странна фраза за човек, който няма понятие от изграждане на правилен аргумент, и не е наясно с купищата често срещани формални и неформални логически грешки.
В случая, твоята конкретна грешка се нарича (ad hominem) tu quoque, или позоваване на лицемерие.
Погледни я, никога не е късно да се образоваш.

>Явно успяват и с един скенер

Не, не успяват. Няма как да успяват.

>там няма условия къде да си караш борда

Уау, гениален аргумент!

>Sicko

Според мен когато аргументацията ти пропадне до нивото да се позовава на популистките "документални" филми на Мур, всяка надежда за рационален разговор умира в адски мъки.
Не, не очаквам да потърсиш купищата информация, свободно достъпна в нета, оборваща с лекота тезите на Мур и популисткия му, изкривен подбор на факти. Ти очевидно си от хората, които виждат само това, което искат да видят, а не фактите от обективната реалност.
И затова в твоя ум.. силно казано.. няма никакъв проблем 11-милионна Куба да се обслужва от един единствен MRI скенер, няма проблем страна в пълна мизерия и икономическа криза да предоставя прекрасно медицинско обслужване на световно ниво. Това искаш да вярваш, това ти казва Мур, това вярваш.
Вероятно и в Северна Корея безплатното медицинско обслужване е прекрасно, язък само, че не пускат Мур да снима там за да видим що е то рай на земята.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

59 The Seeker | 12.06.201411:08

До deowin:
">Чакам доказателства"
*Продължавам да чакам - и както писах не изядени от бързане букви.

"И, понеже явно не разбираш от първи път, когато ти бъдат посочени логическите грешки в мисленето,"
*"Логически грешки в мисленето" е странна фраза - всяко човешко същество мисли по различен, може би уникален начин и за него си мисленето е логично. Нелогични действия може да се каже да, но не мислене.

"че моята (мнима) грешка в рода на неприсъстващото в речника, заето от английския език съкращение в ролята на съществително "IQ"/"айкю" (питай баба си дали се казва "един айкю" или "едно айкю""
*Именно понеже е чуждица, се ползва нейния превод на Български, а според него (превода):
висоК (той) Коефициент на интелигентност, а не високО (то) Коефициент на интелигентност.
Да не почваме да говорим в среден род, както правят много в южната част на България Усмивка - "жената болен, децата и ТО" Усмивка).

"Интересно ми е - ако получиш спортна контузия на рамото докато си цъкаш скуош или си караш борда, що за адекватно обслужване би могъл да получиш, ако ще трябва да чакаш с месеци за единствения MRI скенер в страната?"
*Явно успяват и с един скенер - сигурно понеже там няма условия къде да си караш борда Усмивка.

"Може би даже би се пенсионирал там ако мислиш, че ако ти се прецака тазовата става си си напълно заслужил да бъдеш прикован към инвалидна количка. Тоест, ако количката изобщо влиза в "адекватното" медицинско обслужване, което също не е очевидно."
*Мерси за пожеланието - радвам се, че мислиш за мен Усмивка, а относно здравеопазването, изгледай следния филм - ако можеш да отдели 90 мин от него разбира се (документален, интересен) по темата:
http://dvd.netflix.com/Movie/Sicko/70068652

Има го в Колибка-та, там се разказва историята на няколко доброволеца, участвали в търсенето на оцелели след 9/11 (в друга тема говорихме за тази "случка") - филма е на Майкъл Мур (много провокативен журналист). Той води въпросните хора из цял свят понеже в Америка не ги лекуват (пък са им обещани здравословни помощи, след като са били доброволци).
Там сравняват здравеопазването в Америка, Франция, Англия, въпросната Куба (където реално излекуваха всички пациенти - безплатно) и може би да е имало и друга държава.
Апропо, в този филм показват колко "доволни" Американци бягат от Америка за да се заселят във Франция (понеже, както друг трол тук каза, че това бил фактор дали държавата е успяла - ако си задържа поданиците Усмивка).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

58 sim4o | 12.06.201403:12

Долу ръцете от deowin !!
Не даеме го !!
Да се насладим ...
---------------------
"deowin | 19.02.2014 00:22
Безмерна, макар и неосъзната, е екзистенциалната мъка на човек, който мери големината на един град с броя жители"
----------------------
Абсолютно вярно .. не , не е идиотщина! ...
deowin обяснява .. в института към БАН, в ЕСГРАОН и в ООН имат екзистенциална мъка, защото правят класацията ПО БРОЙ ЖИТЕЛИ ... deowin ги е разкрил тези неща! Браво!
То всеки си има мъка някаква ... що и те да нямат ...

Това негово разкритие е и В ПРЯКА ВРЪЗКА с темата за Миграцията в Съвременния Свят ...!

Тъп малоумник бил deowin ли???
Не-е-е-е-е-е-е - ресто, неуместно , не струва !!!
И на Клеветата - строшава зъбът!

Да призная, благородно завиждам ... На пръв поглед, deowin бръщолеви, ни в клин ни в ръкав ей така - на две ракии .. ама като се зачетеш в словата, излезнали под лекокрилото му перо - установяваш , как в сухите изречения оживяват образи ...

Поздрави ..
И не спирайте Спамерите ... нека ей така си бръщолевят .. ту за Миграция, ту за Строителни Работници, ту за мъката - екзистенциална, безмерна и неосъзната , сред средите на статистиците ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

57 deowin | 11.06.201423:16

>Чакам доказателства

Трябва да си или сляп, или пълен темерут, за да не си видял търсените от теб доказателства за твоята неграмотност в цитираните от мен части от коментарите ти.

И, понеже явно не разбираш от първи път, когато ти бъдат посочени логическите грешки в мисленето, отново ще ти припомня, че моята (мнима) грешка в рода на неприсъстващото в речника, заето от английския език съкращение в ролята на съществително "IQ"/"айкю" (питай баба си дали се казва "един айкю" или "едно айкю" - тя може би има различно от твоето мнение), както и (мнимо) неправилното ми използване на думата "владеене", нямат абсолютно никакво отношение към верността на твърдението ми, че пишеш доста неграмотно.
Да, пишеш доста неграмотно.

>можеш да получиш адекватно обслужване безплатно

Интересно ми е - ако получиш спортна контузия на рамото докато си цъкаш скуош или си караш борда, що за адекватно обслужване би могъл да получиш, ако ще трябва да чакаш с месеци за единствения MRI скенер в страната? Една навременна операция може да ти спаси подвижността на ставата, но е възможна единствено ако хирургът има добра информация за състоянието на меките тъкани, за която пък е нужен MRI скенер. Да, може и със CT, но от тях в Куба има точно един (да, проверих).

Ако за теб "адекватно" означава "чупиш - патиш", то да - здравеопазването в Куба е напълно адекватно.
Може би даже би се пенсионирал там ако мислиш, че ако ти се прецака тазовата става си си напълно заслужил да бъдеш прикован към инвалидна количка. Тоест, ако количката изобщо влиза в "адекватното" медицинско обслужване, което също не е очевидно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

56 The Seeker | 11.06.201422:26

Темата е и продължава да бъде:
Руската преса: САЩ спря "Южен поток"
Както писах - четете си последните постове и сравнявайте.

До deowin:
Чакам доказателства - но не за изядени букви в бързината, а наистина грешки доказващи тезата ти.

Надявам се разбираш, че има разлика между интелигентност и интелект?
И като ще да е интелигентност - каква именно ми липсва:
пространствена, логическа или двигателна?

За да твърдиш, че даден човек е със занижена интелигентност, би трябвало да значи, че ти не си - констатирайки този факт - т.е. поставеното изискването би трябвало да важи със пълна сила и за теб. От друга страна, да твърдиш същото това, без да познаваш човека насреща (базирайки се само на хипотетична корелация на отделни качества/умения) поставя под сериозно съмнение твоята лична интелигентност.

Нагазваме в още по-далечни теми от коментираната. Но щом си решил:
1.Не се пише "високо IQ", а "висоК IQ", понеже IQ значи "Коефициент на Интелигентност" - т.е. той (мъжки род).
2."владеене на правописа" - предполагам, понеже не е указано какъв правопис трябва да "владея" Усмивка, след като се е разбрало какво пиша значи все някакъв правопис "владея".
Думичката "владея" мисля, че не е най-точната тук понеже се отнася по-скоро за умения от колкото за знания - правописа в по-голямата си част е знания, тъй като става дума за правила, които се учат.

"Ми то твоето наистина си е за съжеление."
Да, така е - съжалявам, че ми се налага да си губя времето с хейтъри и тролове вместо да участвам в една интелигентна дискусия с интелигентни хора по конкретна тема.

"В смисъл, че 6000 MRI скенера в държавата са съизмерими с един единствен?"
В смисъл, че можеш да получиш адекватно обслужване безплатно, а не да те оставят пред болницата да мреш, понеже същата не работи с твоята застрахователна компания или за нормална манипулация да робуваш, докато си изплатиш услугата, няколко години.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

55 sim4o | 11.06.201422:02

... "deowin | 19.02.2014 20:02
Сори - за момент си помислих, че в коментари под статия е някак си нормално да коментираме написаното, като първо се опитаме да разберем какво е искал да каже автора, вместо да си бръщолевим "нашето"...
-----------------
Па и за това е прав!
Що пък да е тъп като гъз?? .. не, не е ..
Спамене е то това нашето, спамене ..

Що не коментираме статиите, а мине-не мине и Оня Дето Го ..и още двама трима форумни идиота ни отплесват по темата Миграция в съвременния свят и дали има повече граждани на ЕС работещи в Норвегия- извън ЕС .. или напротив - повече норвежци, са решили да изберат Ценностите на Запада . ...

Бе за къв коментираме постоянно почти Миграцията??

Абе що бе Оня???
Ама все пак - НЕ СПИРАЙТЕ СПАМЕРА ..
Ей как, покрай спаменето на Тъпучите, разбрахме за Екзистенциалната, неосъзната мъка на Статистиците!

Поздрави
И не ни спирайте Спамерите!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

54 sim4o | 11.06.201421:56

sim4o | 11.06.201406:43

Многократно (спомням си за 6 пъти от Симчо ) на Тъпучите и Форумните Идиоти бяха давани данни за Миграцията в съвременния свят ...

Миграцията от и за Холандия, миграцията от ЕС ( там било имало "западни ценности" според Идиотите ) към Норвегия (там пък има "северни ценности" според Симчо ) миграцията на високо и нискоквалифицирани от и за Русия ..

Бяха дадени примери и данни за специалисти Информационни технологии от Прибалтика ( ЕС, западни ценности) към Русия ( извън ЕС, североизточни ценности)...

Ето данни, които АЗ ПОНЕ ПЕТ ПЪТИ до сега съм давал, на Оня Дето Го ..

"Согласно опубликованному в 2002 г. докладу ООН, Россия находилась на втором месте (после США) по числу законных и нелегальных иммигрантов, проживающих на территории страны."
---------------------------------------
Но само сухите цифри ли, да разглеждаме приятели ... да четем статистиките на ООН и да си представяме потоците на Световната Миграция??

НЕ! .. да се опитаме да си представим хората СЪБИРАЩИ И ОБРАБОТВАЩИ ПОДОБНИ ДАННИ ...
ЕТО КАК, УВАЖАВАНИЯТ ОТ ВСИЧКИ НАС deowin се опитва да обрисува психологическия портрет на работещите в Статистиките и в службите по контрол и отчет на населението ...
"deowin | 19.02.201400:22
Безмерна, макар и неосъзната, е екзистенциалната мъка на човек, който мери големината на един град с броя жители"
----------------------
Абсолютно вярно .. не , не е идиотщина!
Официално - ей така си се мери ПО БРОЙ ЖИТЕЛИ ...
Такава е просто методиката на ООН и на разни други институции - в България - на Статистическия институт към БАН...
deowin обяснява .. в института към БАН, в ЕСГРАОН и в ООН имат екзистенциална мъка, защото правят класацията ПО БРОЙ ЖИТЕЛИ ... deowin ги е разкрил тези неща! Браво! То всеки си има мъка някаква ... що и те да нямат ...
Да не забравяме и каква е мъката им ...
-безмерна
-макар и неосъзната
-и е екзестенциална
Тъп бил наш deowin ли?? .. Ей как на Клеветата чупим Зъбът! С негови подбрани бисери ..!

Поздрави
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

53 deowin | 11.06.201419:39

>Самата ти забележка съдържа няколко грешки - не ме карай да издребнявам.

Първо, не съдържа.
Второ, това дали аз самият съм неграмотен няма никакво отношение към факта, че ти пишеш доста неграмотно. Ти пишеш доста неграмотно.

>Съжелявам

Ми то твоето наистина си е за съжеление.

>примерно съседна Куба здравеопазването е безплатно, а качеството съизмеримо

В смисъл, че 6000 MRI скенера в държавата са съизмерими с един единствен?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

52 deowin | 11.06.201419:31

янаки, нали се сещаш, че самолетният билет също стува пари. Както и водача в Тибет. Екипировката. Всичко струва пари.
А ти си заравяш главата в пясъка и твърдиш, че е безумие някой да иска да печели повече пари.
Парите са възможности.
Възможности за материални блага, свободно време, пътуване, забавления и т.н.
Хората, които твърдят, че парите не купуват щастие, или нямат достатъчно пари, или не знаят как да ги харчат правилно.
Но да, за едно си прав - купуването на електронна джаджа определено е най-наивно глуповатите и неефективни начини да постигнеш щастие. Мнозина го избират не защото работи, а защото е очевиден, лесен, рекламиран, и пробутван от кой ли не като начинЪТ. Но не е.
   

оценка

+0 -0