Новините на 20.06.2010 | webcafe.bg
newscafe

Денят накратко: ВМРО сезира прокуратурата за кючека "Паисий"

Webcafe.bg
20.06.2010, 17:28 (обновена 20.06.2010, 17:54)
роми, гето

Снимка: © БГНЕС

Сливенската организация на ВМРО-НИЕ сезира прокуратурата заради кючека "Паисий", изпълняват от ромския оркестър Джамайка...

*Сливенската организация на ВМРО-"НИЕ" сезира прокуратурата за кючека "Паисий". Въпреки че бил свален от някои сайтове, другаде го имало и като торент. Според регионалната организация авторството на гаврата с Паисий е трудно доказуемо.

Кючекът се изпълнява от циганска група, наречена "Джамайка". Оркестри с такива имена обаче има няколко. Представителите на ВМРО смятат, че чрез прокуратурата трябва да се проследи откъде е качван в сайтовете и сървърите по IТ-адрес въпросния кючек.

*Ако решим да вдигаме данъци, ще излезем и ще кажем, че ги вдигаме, заяви днес премиерът Бойко Борисов след като вчера председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова съобщи, че темата ще се обсъжда от септември.

Вече половин година се говори само как ще вдигаме данъците, а всъщност не ги вдигаме. А вие си пишете всеки ден за едно и същo, така че моля ви, различни мнения, на различни експерти, икономисти могат да си ги казват, но вземането на такива решения става публично и ясно и те се обявяват, каза Борисов.

Намеренията, които ще обсъждат управляващите наесен, са плоският данък от 10% да скочи от 2011-а, както и налозите за имоти плюс облагане с данък на пустеещите земи. Менда Стоянова обясни, че кризата е променила структурата на икономиката. Докато през най-добрата приходна година - 2008 г., 87% от БВП е бил формиран от внос, то през 2010 г. се очаква да е 56%. При ориентирана към косвени данъци, акцизи и ДДС система е явно, че именно оттам идва обективният срив на данъците, каза Стоянова.

*547 000 българи са гледали в петък сутринта паралелните интервюта на министър-председателя Бойко Борисов по Нова тв и на президента Георги Първанов по Би Ти Ви. Това показват предварителни данни на ТНС ТВ план за гледаемостта на сутрешните блокове на двете телевизии между 8 и 9 ч сутринта на 18 юни.

Общият пазарен дял на телевизиите във времето, в което излъчват двете интервюта, е 71,3%. Това означава, че над 2/3 от зрителите пред екрана по това време са били включени на Би Ти Ви и Нова.

Според данните в часовия интервал от 8.04 до 9.03 ч, когато по Би Ти Ви е говорел президентът, рейтингът на телевизията е 5.59%, което отговаря на 403 000 зрители. Пазарният дял на аудиторията в този часови пояс е 52.6%. За сравнение средният рейтинг на Би Ти Ви в този времеви интервал в дните от началото на седмицата е малко по-нисък - 5.34%.

Рейтингът на Нова тв в часовия интервал 8.04 до 8.48 ч е 1.99%, което отговаря на 144 000 зрители и дял на аудиторията 18.68%. Средният рейтинг на Нова тв за дните понеделник-петък миналата седмица е 1.42%.

"Тези данни не изненадват, тъй като от години сутрешният блок на Би Ти Ви е най-гледаният", коментира шефката на ТНС ТВ план Мила Николова пред 24 часа.

*Открити са нови 38 пункта за издаване на европейски здравноосигурителни карти (ЕЗОК). Те са препоръчителни, но не и задължителни за пътуване в ЕС. Общият брой на местата, където се приемат заявленията за издаване на документа, е 67, като най-много офиси функционират в София, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен, Благоевград и Враца. Адресите са публикувани на сайта на касата, в рубрика Международно сътрудничество - Европейска интеграция.

За издаване на ЕЗОК се подава заявление по настоящ адрес. Картата и услугата са безплатни. Заплаща се само цена от 0.12 лв. за формуляр по образец.

Oще: 2011  бойко борисов  вмро  данъци  кючек  менда стоянова 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани