Икономиката изстивала бавно - като умиращ човек | webcafe.bg
newscafe

Икономиката изстивала бавно - като умиращ човек

Webcafe.bg
14.02.2012, 10:30 (обновена 14.02.2012, 10:35)
криза, спад

95% от влоговете в банките са едва на 5% от населението. Само за януари 2012 година 48% от длъжниците не са можели да си обслужват заемите, това съобщиха фирми, събиращи дългове и просрочени кредити, твърди Минев

Страната ни върви към огромни проблеми и "икономиката изстива бавно като умиращ човек". Това заяви пред БНР проф. Духомир Минев от Европейската анти-бедност мрежа (European Anti Poverty Network)

EAPN е независима мрежа от неправителствени организации за борба с бедността и социалното изключване в страните от ЕС, създадена през 1990 година.

95% от влоговете в банките са едва на 5% от населението. Само за януари 2012 година 48% от длъжниците не са можели да си обслужват заемите, това съобщиха фирми, събиращи дългове и просрочени кредити, твърди Минев.

По думите му страната върви към огромни проблеми. Все повече хора стават бедни, все повече им се влошава здравното състояние, все повече се влошава психическото състояние на огромен брой от хората.

Там, където трябва да е нашата средна класа, има голяма дупка и празнота - тя е слаба и много малка. Лошото е, че тази ситуация показва, че няма реална нормално функционираща икономика, каза той.

Според проф. Минев, в такава ситуация правителството трябва да признае, че антикризисните му мерки не работят и да се потърсят организации и хора, които ще бъдат по-полезни.

Бедността отдавна не е процентът хора, които живеят под линията на бедността. Бедността е сигнал, че не функционира нормално икономиката, политиката, взимането на решенията и че сме тръгнали по грешен път, заяви той.

Oще: бедност  икономика 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.08.2011, 12:42

2 Ближи си сладоледа | 15.02.201210:24

Да, изстинала е вече.

България е държава, която има производство клонящо към стойностите на абсолютната НУЛА. Икономиката, доколкото може да се нарече икономика е основана единствено на данъци, такси, комисионни и търговия. Но с това ние не създаваме продукт, просто едни пари минават от едни ръце в други, като това е обусловено от предизвестени обстоятелства. Износ = 0 или в най-добрия случай = 1.2%. Внос=99,99%! Нашите пари изтичат от страната. Обедняваме, бедни сме.

Ние правим недалновидна политика, гримирана като клоун с популизъм, която може да бъде онагледена с една наша поговорка: "Напънала се планината и родила мишка!".

Ние нямаме никаква идея как се управлява. Хората, които се избират на ръководни постове са случайните минувачи в политиката, които вършат работата си като в лафа: " Ремонтирам двигателя през ауспуха".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

1 Гризли | 15.02.201210:18

Съобщение от пресцентъра на МС:

"Корабът потъва бавно, вода има за всички! Бедни...
Положението е под контрол, няма да се плашите! Само умирайте по-бързо, че вече ни омръзна от вас и вашите мрънкания!
А ние, както сте забелязали, работим усилено, за да ви помогнем за това!"

Смее се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани