Франция не ни иска в Шенген преди лятото | webcafe.bg
newscafe

Франция не ни иска в Шенген преди лятото

Webcafe.bg
11.11.2010, 11:32 (обновена 11.11.2010, 11:40)
европейски съюз

Редовните доклади на ЕК за България и Румъния, които оценяват напредъка им в борбата с организираната престъпност и корупцията, са обезпокоителни, подчерта Льолуш.

Франция ще иска решението на ЕС за влизане на България и Румъния в Шенгенското пространство за свободно движение да не бъде взето преди лятото на следващата година. Това обяви вчера френският държавен секретар по европейските въпроси Пиер Льолуш, предаде Франс прес.

Льолуш даде да се разбере, че подобно на Холандия и Франция се обявява за отлагане на това решение поне до доклада на Европейската комисия за прилагането на механизма за сътрудничество и проверка, до лятото на 2011 г.

Редовните доклади на ЕК за България и Румъния, които оценяват напредъка им в борбата с организираната престъпност и корупцията, са обезпокоителни, подчерта той.

Льолуш определи като проблеми "реалното и ефикасно наблюдаване на външните граници на ЕС" и "борбата срещу корупцията". Той припомни "наблюдаваното увеличаване на притока на нелегални имигранти през Турция към българската и румънската граница".

Необходимо е да бъдем много внимателни към приемането на България и Румъния, които се надяват да се присъединят към Шенгенското пространство през март, отбеляза Льолуш пред комисията по европейските въпроси към долната камара на френския парламент.

Льолуш подчерта, че това разширяване не може да бъде автоматичният резултат от процеса на техническа оценка, който е в ход от две години. Той обобщи, че "присъединяването на Румъния и България към Шенген ще бъде политическо решение на Съвета, което ще бъде взето с единодушие".

Oще: българия румъния  корупция нелегална емиграция  фрнация  шенеген 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани