Три думи за щастливо семейство | webcafe.bg
newscafe

Три думи за щастливо семейство

Webcafe,bg, по БТА
30.12.2013, 11:24 (обновена 30.12.2013, 11:40)
Папа Франциск

Снимка: © Getty Images

През октомври Франциск каза на младоженците да се карат, колкото искат, но винаги да се помиряват след това

Католиците трябва да имат предвид три ключови израза за добър семеен живот: извинявай, благодаря и съжалявам. Това бе неделното послание на папа Франциск, който припомни и тежкото положение на мигрантите и бежанците.

"Нека запомним трите ключови думи, за да живеем в мир: извинявай, благодаря и съжалявам", каза папата.

Мирът е осигурен, "когато в едно семейство не си натрапчив и казваш: извинявай; когато в едно семейство не си себичен и се научиш да казваш: благодаря; когато в едно семейство разбереш, че си направил нещо лошо и се научиш да казваш: съжалявам", каза
Франциск.

Пред изпълнения с хора площад "Свети Петър" главата на католическата църква призова домакинствата да се грижат за най-нуждаещите си членове като старите хора и децата.

"Често си мисля, че трябва да се вгледате в отношението към децата и старите хора, за да видите как се развиват нещата в едно семейство", каза той.

През октомври Франциск каза на младоженците да се карат, колкото искат, но винаги да се помиряват след това.

Тази неделя, когато Католическата църква честваше Деня на Светото семейство, папата припомни бягството в Египет на Йосиф, Мария и Исус, описано в Библията. Светият отец се помоли за "милионите семейства", които днес са принудени да напуснат домовете си.

Франциск също така каза специална лична молитва, чрез която той непряко загатна за дългогодишното съпротива на Църквата срещу разводите и абортите.

Oще: папа  свети петър  франциск 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани