УниКредит отчита 712 млн. евро печалба за тримесечието | webcafe.bg
newscafe

УниКредит отчита 712 млн. евро печалба за тримесечието

Webcafe.bg
12.05.2014, 19:00 (обновена 12.05.2014, 19:14)
Пари

Печалба в размер на 712 млн. евро отчита УниКредит за първото тримесечие на годината, съобщиха от банката. Положителният финансов резултат значително надминава очакванията на финансовите анализатори, които прогнозираха печалба от около половин милиард евро.
В сравнение със същия период на миналата година печалбата на водещата европейска банкова група нараства с близо 60%. Постигнатите над 700 млн. евро печалба се определят от мениджмънта като „голяма стъпка към постигане на целта за годишна печалба в размер на 2 млрд. евро".

Главният изпълнителен директор на групата Федерико Гицони коментира, че положителният финансов резултат на УниКредит в голяма степен се дължи на подобрение на приходите в Италия, както и на традиционно доброто представяне на банките в Централна и Източна Европа. „УниКредит постигна тези финансови резултати, запазвайки стабилните си капиталови позиции и процента на покритие на заемите в просрочие, който е най-високият в Италия и сред най-високите в Европа като цяло", посочва Гицони.

Основните показатели за първото тримесечие на 2014 г. са нетна печалба от 712 млн. евро, приходи - 5.6 млрд. евро и разходи - 3.5 млрд. евро.

Oще: банки  евро  печалба  приход  уникредит 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани