Южното Черноморие ще има прекъсвания на тока между 5 и 7 ч сутринта в петък - заради планово изключване на далекопровод "Ахелой", собственост на НЕК | webcafe.bg
newscafe

За кратко в петък Южното Черноморие без ток

Webcafe.bg
12.08.2010, 13:11 (обновена 12.08.2010, 16:21)
залез, кораб, море

За да видите залеза на морето не ви трябва ток - нито за осветление, нито за климатик...

По Южното Черноморие в петък отново ще има проблеми с тока, но планирани и за кратко - между 5 и 7 часа сутринта. Причината е планово изключване на далекопровод "Ахелой", собственост на на Национална електрическа компания (НЕК) с цел вземане на превантивни мерки, съобщиха от EVN.

От EVN обясниха, че ще включат резервно захранване на мобилна подстанция "Каблешково". Електроразпределителното дружество заяви, че заради летния сезон по Южното Черноморие продължава да се отчита значително завишена консумация на електроенергия, което надвишава техническите възможности и капацитетите на електропреносната мрежа.

Наскоро 300 000 туристи в района на Слънчев бряг и Несебър останаха за повече от 24 часа без електричество заради повреда.  

По-голямата част от хотелите по Черноморието са оптимизирали потреблението си на електрическа енергия по чисто икономически причини, съобщиха обаче от сдружението на бранша в Слънчев бряг по повод притесненията, че част от курортите пак могат да останат на тъмно заради жегите, довели до засилено използване на климатици.

Шефът на Централното диспечерско управление към електроенергийния системен оператор Митьо Христозов съобщи, че общото натоварване в момента в проблемния район около Слънчев бряг е 165 МW.
Според него, ако няма изключен електропровод, такова потребление е напълно във възможностите на системата. От ЕВН пък съобщиха, че в момента потреблението на електроенергия е по-високо в сравнение с тази по същия период на предходни години.

Oще: evn  електрозахранване  консумация  нек  слънчев бряг  ток  черноморие 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.