Lafka-та превзе павилионите в Кърджали | webcafe.bg
newscafe

Lafka-та превзе павилионите в Кърджали

Webcafe.bg
11.11.2013, 11:00 (обновена 11.11.2013, 16:40)
Цигари

Експанзията на Lafka-та продължава

Веригата за цигари и вестници Lafka, собственост на "Булгартабак", се разшири и в Кърджали, съобщи capital.bg.

С общо 21 гласа на ДПС и един независим общинският съвет прие инвестиционното предложение на "Булгартабак" да бъде проведен конкурс за общо 21 нови павилиона за цигари и вестници в града. Против са били съветниците от ГЕРБ и БСП, пише журналистката Десислава Николова.

Предложението е направено от кмета Хасан Азис с мотивите, че повечето павилиони в града са на 35 години, напълно амортизирани, в неугледен вид и загрозяват градската среда. Срещу павилионите от Lafka са обещали да ремонтират спирките на градския транспорт.

Вместо да пусне конкурс за всяко петно поотделно обаче, общината решава да проведе общ конкурс, като условията са стандартни и за досега предлаганите от "Булгартабак" договори в големите градове - наемът е за срок от 10 години, павилионите са до 6 кв.м, играе се за всички обекти заедно, за да не могат да бъдат допуснати други участници.

Според одобреното предложение на кмета кандидатите за наематели трябва да представят финансово-обезпечена инвестиционна програма за не по-малко от 300 хил. лв. в павилиони и да внесат гаранция от 50 000 лева, че в срок до шест месеца ще изпълнят програмата си.

Началната месечна наемна цена на павилион е 70 лева в централната градска част и по 50 или 30 лева на павилион в по-отдалечените райони.

Oще: lafka  бсп  булгартабак  вестници  герб  кърджали  павилиони  цигари 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани