Софийски градски съд освободи от ареста Станислава Димитрова, съпруга на Валентин Димитров - Вальо Топлото | webcafe.bg
newscafe

Съдът пусна жената на Топлото от ареста

Емилия Милчева
06.08.2010, 13:02 (обновена 06.08.2010, 13:25)
станислава димитрова

Снимка: © БГНЕС

Софийски градски съд освободи от ареста Станислава Димитрова, съпруга на Валентин Димитров - Вальо Топлото, като не й наложи никаква мярка за неотклонение

Софийски градски съд освободи от ареста Станислава Димитрова, съпруга на Валентин Димитров - Вальо Топлото, като не й наложи никаква мярка за неотклонение.

Според съда няма нито едно доказателство, което да уличава Станислава Димитрова в това, че е заблуждавала Ана Чирица, че може да й съдейства за каквото и да било в "Топлофикация - София".

В показанията си Ана Чирица разказва за свои субективни усещания за заплаха, но говори предимно за Валентин Димитров. Те обаче не могат да мотивират повдигнатото обвинение, а още по-малко провеждането на полицейска операция с участието на маскирани лица в нея, казаха магистратите на градския съд.

По делото са разпитани както директорът на район "Земляне" на Топлофикация, така и настоящият изпълнителен директор на столичното парно - Петко Милевски. И двамата твърдят, че прекратяването на договора с фирмата на Чирица е резултат от провеждана политика в дружеството.

Съдът отбеляза, че повече от 24 часа след задържането на Станислава Димитрова нито Софийската районна прокуратура, нито органите на досъдебното производство са имали идея за какво я задържат. В мотивите на съда се казва, че не е ясно по каква причини прокуратурата е преминала през обвиненията „трансфер на влияние", „изнудване" и „измама".

Самата Станислава Димитрова с треперещ глас заяви пред магистратите, че не е заблуждавала Ана Чирица по какъвто и да е било начин. Тя определи подобно твърдение като "изключително нелепо", тъй като бизнесдамата я познава от дълги години и знае, че няма никакво влияние в дружеството.

След като чу решението на съда, Валентин Димитров заяви, че всички дела срещу него, срещу майка му и срещу съпругата му са образувани по един и същ начин. "Там във Австрия има едни пари - ние ще кажем, че Димитров ги е откраднал от "Топлофикация", той ако си няма работа да обяснява, че сметките са му от преди 25 години...4 години обяснявам, че тези пари не са откраднати от "Топлофикация" - това няма как да се е случило". Той отказа да каже кой има интерес от това..

Тримата съдии, които взеха решението и след заседанието на съда бяха категорични, че доказателства за вина на Станислава Димитрова няма. В отговор на въпрос "Очаквате ли ли акция "Магистрати", те отговориха "Защо не!".

Председателят на състава съдия Мариян Марков бе категоричен, че „Винаги има критики срещу нас. Няма да има критики, ако 100% от делата, които влизат в съда са с осъдителни присъди". Той обясни, че решението, което са взели е единствено на базата на доказателствата и затова не се страхуват.

„Пускаме тази жена, защото няма престъпление. Като няма престъпление, как да задържим човек", категоричен бе Марков.

Според съдия Владимир Астарджиев, който бе докладчик по делото при Станислава Димитрова няма престъпление или ако има, то е извършено от други лица. „Тази жена няма нищо общо с това, за което й е повдигнато обвинение", категоричен бе той и обясни, че при полицейската операция има протоколи за изземване на натривки, но няма нито одобрение, нито разрешение за това, а натривките са иззети, което не е редно.

Oще: вальо топлото  станислава димитрова  съд 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани