Край на прокурорската кариера на Николай Кокинов | webcafe.bg
newscafe

Край на прокурорската кариера на Николай Кокинов

Webcafe.bg
26.04.2013, 17:26 (обновена 26.04.2013, 22:32)
николай кокинов, прокуро

Снимка: © Sofia Photo Agency

А толкова искаше да стане апелативен прокурор

Градският прокурор Николай Кокинов подаде оставката си чрез главният прокурор до Висшия съдебен съвет (ВСС).

Това стана след публикувани в средствата за масова информация записи на разговори между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и самия Кокинов.

В тях той споделя желанието си да се изкачи на по-горно стъпало в кариерата, като стане апелативен прокурор.

От прокуратурата уведомиха, че аудиозаписите, както и текстовото възпроизвеждане на част от тях, са представени на главния прокурор от Диляна Димитрова - главен редактор на Информационна агенция "ПИК".

Незабавно във ВКП е образувана проверка, която следва да установи автентичността им, както и наличието на данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба.

До настоящия момент е установено, че аудиозаписите не са резултат от прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) по предвидения в закона ред спрямо посочените по-горе лица.

Oще: записи  оставка  прокуратура  прокурор  срс 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.08.2011, 17:11

2 Svelini | 27.04.201320:12

Не берете грижата на Кокинов. Ще стане един мастит адвокат и ще защитава шайката престъпници от ГРОБ!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.03.2011, 23:01

1 Кака Мара | 26.04.201323:44

А сега накъде ? Като му я приемат( което е очевидно) оставката , на Бюрото по труда ли ще се регистрира за 1 година? Чуди се Или ?
Да не кажете , че се заяждам, не! Чудя си се просто, спомням си що народ се изпорегистрира на това Бюро-...Ако си спомняте,началото го положи "мигащата", както за себе си съм я кръстила,Това е един от най- наглите типажи , които съм срещала - бившата социална министърка Емилия Масларова.Сега наскоро някакви изпаднали депутатки имаше.. Тъй, че Никито Кокинов, накъде?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани