Радан Кънев не би подкрепил кабинет "Борисов" | webcafe.bg
newscafe

Радан Кънев не би подкрепил кабинет "Борисов"

Webcafe.bg, по Нова телевизия
06.10.2014, 10:42 (обновена 06.10.2014, 11:01)
Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Радан Кънев и Корман Исмаилов от Реформаторски блок в изборната нощ

Снимка: © Webcafe.bg

Той призова към кратък мандат с отговорност и компромиси

Радан Кънев няма да подкрепи правителство с премиер Бойко Борисов. "Слагаме каруцата далеч пред коня и на база това разпределение на мандатите, е твърде вероятно кандидатът на ГЕРБ да не се казва Борисов", каза Кънев пред Нова телевизия. Той отказа да назове име от ГЕРБ, което би подкрепил като премиер. „ГЕРБ е пълен с успешни политици и на национално, и на местно ниво", каза Кънев.

"Изходът от кризата минава през съгласие около кратък мандат с всички необходими компромиси и политически отговорни лица, които да изнесат тази програма до 2016 г., което няма да е лека задача, но тя е на нашите плещи", каза Радан Кънев.

Той посочи, че блокът е увеличил двойно резултата си от евровота.

„Нашето предложение за кратък мандат на следващото правителство бе посрещнато добре от българските избиратели. Те изкараха парламент, който със сигурност не може да изкара мандат от четири години", коментира още Кънев.

Oще: бойко борисов  герб  избори  парламент  партия  правителство  рб  реформатори  реформаторски блок 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

12 daysydogy | 07.10.201416:47

А чухте ли последните глупости на тиквата: военен министър да баде от бсп, а за да разбие РБ - просветен министър от партията на Кунева!!!
Селски хитрец, достоен наследник на правешката тиква!!!
Какви реформи може да направи бб с такива селски номера!?!? Пустото му егоистично пожарникарче - един пожар не е загасило, държава ще управлява!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

11 daysydogy | 07.10.201416:35

А бре дребни душици, какво сте се нахвърлили на Радан Кънев - чафка акъла ви е изпила. Не сърбахте ли попарата на новата говоряща тиква от Банкя - старата я знаете - от Правец, ама живееше край Банкя. Не докара ли той комунистите и ибрикчиите на власт??? - не си ли давате сметка!?!?, не курдиса ли до себе си и не им ли даде власт на такива като цвцв, постната пица, фидоската...
Аман от пияни хора, готови да духат супата с кеф...
Плевнелиев колкото и да е ала-бала, леко се отдалечи от ония дето му приглаждаше перчема, така и някой от тиквената кохорта, като лично трябва да поеме отговорност, едва ли ще прави метани на егото бб и ще се замисля какви решения взима.
Що за политик е този който ще забрани на хората около себе си да говорят или да ръкопляскат - някой от вас ще изтърпи ли това унижение да ближе задника на началника и да няма собствено мнение...
Искате бб да ощастливите с целувката си по задните му части - какво чакате, тичайте при него!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.05.2014, 19:51

10 Виктория Пенелопова | 06.10.201422:54

Питам се, в коя житейска ситуация, мишката поставя условия на котарака? Всъщност, кой е Радан Кънев? Просто Говорител. Представлява ли той РБ? Или си играе собствени игрички.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

9 deowin | 06.10.201421:09

>Не виждам никаква разлика дали Борисов ще е премиер или някой, на който той дърпа конците

Росен Плевнелиев беше кандидат на ГЕРБ.
Виждаш ли разлика дали президент на България е Плевнелиев или Борисов?
Аз виждам, и то съществена, но въпросът ми не е реторичен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

8 Manuela Gerenova | 06.10.201420:42

Радане, хайде c твоя незаконен брат Лукарcки (т'ва щото cпоред мен тия двамата cи приличат поразително) да не ce държите нелепо и да ce cтягате. Иначе cледващите избори ще ca преди да cме уcпели да ce организираме да излезем на площада...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

7 peta_wawa | 06.10.201418:56

Радан Кънев се държи като засегнато момченце, без наистина да е засегнат от нещо, освен от това че Бойко си менял мнението много често! Аз също гласувах за него, но моя вот не е наказателен против ГЕРБ! Ако си мислят че избирателите искат това от тях, жестоко се лъжат. Ако може да излязат от пясъчника и да престанат да си играят, както каза мима, друг премиер ще говори точно каквото Бойко му каже, такъв посредник е излишен, заради егото на някой си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.07.2011, 13:27

6 Павел Ангелов-Пулиев | 06.10.201416:53

В дебатите по телевизионните екрани в нощта след вота се чуха какви ли не глупости. най-голямата от които е коалиция между ГЕРБ и БСП. Такава конфигурация означава да бъдат излъгани най-голямите групи избиратели: тези на дветенай0големи партии.

Сред дебатите по повод резултатите от проведените избори можеха да се чуят и множество глупости, като напр.тази за коалиция на ГЕРБ и БСП. Такава коалиция обрича и двете най-мощни партии на бъдещо маргинализиране, понеже и двете групи избиратели ще се чувстват излъгани:тези, гласували за ГЕРБ, защото е против комунистите, и онези, гласували за БСП, защото е против герберите! В този случай всички те ще се насочат към другите по-малки партии и фаворитите ще изгаснат. Това е ясно на ръководствата им и те в никакъв случай няма да допуснат такава грешка.България не е Германия - у нас т.н. социалисти са обременени с огромни грешки и грехове в продължение на цели епохи, което ги прави омразни.
Политическата ситуация действително в момента е крайно трудна, защото ясно изразеното от избирателите искане България да бъде управлявана от десницата среща разнопосочни амбиции на Реформаторския и Патриотичния фронтове, които "извиват ръцете" на единствения възможен бъдещ министър-председател Бойко Борисов с непонятни за обществото условия. А други варианти за успешно /вероятно/ управление липсват! Атака и АБВ са абсолютно неприемливи, а ДПС е отричан от всички, вкл. най-близките им съратници.
Няколко думи за ДПС. Елейните слова на Местан представляват действително словесна еквилибристика, която е предназначена за външния свят, но не може да излъже българина. Той знае, че Местан е инструктиран директно от турския президент, и самия той предупреждава, че турският избирател може да е толерантен, но не е Хрисим! Това означава едно към едно, че когато реши, турският етнос у нас може да поиска изключително огромни права за самоуправление, особено с помощта на ромите, с която Местан нескромно се хвали. Какво значи това при наличието на украинската трагедия всеки може да си представи. Затова веднаж завинаги трябва да се разбере каква партия е ДПС и дали нейните български членове не са такива единствено поради кариеризъм.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

5 dedo adji | 06.10.201414:46

А вие какво очаквахте от тия продажници? Следват точно примера на учителя си Костов. През 2001г. можеха да направят коалиционно правителство с НДСВ, но циганинът се направи на ущипана ученичка, в резултат ДПС се настани във властта така, че вече с топ не могат да се разбият, а СДС отиде в 3-та глуха.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

4 Conspirator | 06.10.201414:42

Световната конспирация е безсилна в България.Винаги е изпреварвана от българските политици с безумното си поведение.Под широка коалиция в България се разбира широк казан със силен огън отдолу,а греблото за разбъркване на варящите се политически противници да е в ръката ти.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.06.2011, 18:45

3 Sophia Petrova | 06.10.201414:26

РБ е главен конкурент за гласове на Герб и Борисов се слага за премиер, за да може РБ да не си издържат на обещанието да не участват в кабинет оглавен от него и да загубят голяма част от гласоподавателите си. Чист популизъм и игри.
   

оценка

+0 -1

Най-коментирани