Преизбраха Мустафа Хаджи за главен мюфтия | webcafe.bg
newscafe

Преизбраха Мустафа Хаджи за главен мюфтия

Webcafe.bg
12.02.2011, 17:03 (обновена 12.02.2011, 17:25)
мустафа хаджи, джеймс уорлик

Снимка: © Sofia Photo Agency

Американският посланик Джеймс Уорлик поздрави преизбрания главен мюфтия Мохамед Хаджи

988 делегати се събраха на извънредна мюсюлманска национална конференция, за да изберат своя главен мюфтия.

Няколко зали на столичния хотел „Принцес" не можаха да съберат желаещите да присъстват на конференцията, чието начало бе поставено с българския химн и химна на ЕС.

Единодушно за главен мюфтия бе избран Мустафа Хаджи, а за председател на Висшия духовен мюсюлмански съвет - Шабанали Ахмед.

Новоизбраният стар главен мюфтия отговори на въпроса какви са очакванията му дали съдът ще регистрира резултатите от днешната конференция с: „Иншала, чакаме да ни регистрират."

Над 210 хиляди мюсюлмани са се подписали за тази конференция, така че няма как да има по-легитимен форум от този, заяви главният мюфтия Мустафа Хаджи.

Мустафа Хаджи обаче не признава съдебното решение, което обяви Недим Генджев за главен мюфтия. Няма такова решение, заяви Хаджи.

Събитието бе уважено и от американския посланик у нас Джеймс Уорлик.

Много се надявам, че разделението на мюсюлманската общност в България ще спре и обикновените мюсюлмани ще могат да решават сами кои да са техните лидери, заяви той. Уорлик обясни, че е дошъл, за да подкрепи мюсюлманската общност.

Паралелно с този форум се провежда и конференция под ръководството на Недим Генджев.

Oще: главен мюфтия  конференция  мустафа хаджи  мюсюлмани 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани