В.С. иска да пуска "Кремиковци" и "Белене" | webcafe.bg
newscafe

В.С. иска да пуска "Кремиковци" и "Белене"

Webcafe.bg
22.11.2013, 16:28 (обновена 22.11.2013, 17:39)
Волен Сидеров  на митинг на Атака

Снимка: © Sofia photo agency

Дали ГЕРБ ще подкрепи и това предложение на В.С.?

Депутатите от "Атака" внесоха в деловодството на парламента три предложения, с които парламентът да задължи правителството да възстанови дейността на неработещия частен металургичен комбинат "Кремиковци", да преобразува електроразпределителните предприятия в дружества с преобладаващо държавно участие и да направи всичко възможно, за да възстанови строежа на АЕЦ "Белене", съобщи Дневник.

Националистите определят „Кремиковци" като модерен завод в пълно съответствие с екологичните норми и изисквания. Според тях производството може да бъде възстановено с незначителни средства. "Ще бъде увеличен БВП на страната, ще бъдат реализирани значителни печалби, ще се открият стотици нови работни места", пише в мотивите към проекта за решение.

Металургичното предприятие, което не работи от години, в момента е собственост на фирмата "Крис мит", която преди няколко месеца придоби 100% от капитала на предишните собственици на активите "Елтрейд къмпани", "Надин металс трейд" и "Валпет консулт".

По отношение на електоразпределителните дружества хората на В.С. подчертават, че в ЕС те най-често са с 51% държавно участие, докато в България дяловете са били продадени от правителствата при криминални условия.

За АЕЦ "Белене" пък заявяват, че е била допусната грешка със спирането на строежа, и настояват за генерално преразглеждане на въпроса, което да доведе до отмяна на строителството на централата.

Преди месец сравнимо по радикалност предложение на „Атака" беше прието от парламента и правителството беше задължено да работи за мораториум върху продажбата на българска земя на чужденци. Това стана с помощта на ГЕРБ и някои депутати от левицата. Министри коментираха, че решението на парламента няма правна тежест, но може да ни навлече проблеми с Брюксел.

Oще: атака  белене  ерп  кремиковци  национализъм  популизъм 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани