България очаква 425 млн. лева за туризма си | webcafe.bg
newscafe

България очаква 425 млн. лева за туризма си

Webcafe.bg
31.01.2013, 16:48 (обновена 31.01.2013, 17:59)
лиляна павлова

Снимка: © Sofia Photo Agency

До юни 67-те най-големи градове у нас, които единствени ще могат да изпълняват проекти по ОПРР, ще трябва да изготвят интегрираните си планове за градско развитие и списъка на проектите, които ще изпълняват, заяви строителният министър Лиляна Павлова

България очаква да получи 425 млн. лева за развитие на регионалния туризъм и реклама на сектора от Брюксел, ако бъде одобрена финансовата рамка на оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР).

Това стана ясно от изявление на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на конференцията "Лицето на твоя град".

Общо 4.730 млрд. лева е сумата, за която се бори регионалното министерство, а дали ще я получи ще стане ясно през март, когато се реши каква ще е финансовата рамка.

Най-голяма част от средствата са предвидени за градско развитие - близо 62% от сумата. До юни 67-те най-големи градове у нас, които единствени ще могат да изпълняват проекти по ОПРР, ще трябва да изготвят интегрираните си планове за градско развитие и списъка на проектите, които ще изпълняват, обясни Павлова.

За всеки град ще има определен предварително бюджет, за да не се конкурират на равни начала както досега различните по мащаб и възможности градове.

В проектите са отделени суми за саниране, развитие на културата, спорта и туризма, здравна и социална инфраструктура и интегриран градски транспорт. 12.24% от средствата по ОПРР са предвидени за регионална инфраструктура.

За държавна образователна, здравна и социална инфрастурктура ще отидат малко над 11%. Предвидени са 1.24% за превенция на риска от свлачища и наводнения, 4% за техническа помощ и 9% за туризъм.

Oще: градско развитие  лиляна павлова  оперативна програма  регионално развитие  туризъм 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани