Задържани са истинските извършители на отвличания от групата на "Наглите". | webcafe.bg
newscafe

Доказателствата по делото "Наглите" - напълно ясни

Webcafe.bg
19.09.2010, 13:29 (обновена 20.09.2010, 09:30)
Релето

Снимка: © Getty Images

Даниел Димитров–Релето е човекът от бандата на "Наглите", издал аверите си за убийства на Юлиян Лефтеров-Кунгфуто и Иван Петров-Сапата и показал къде са заровени труповете

Прокуратурата е убедена, че са задържани истинските извършители на отвличания от групата на "Наглите". Това каза пред "Хоризонт" говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска. Тя допълни, че разследването в досъдебната фаза вече е приключило и внесено в съда, който трябва да се произнесе по доказателствата.

"Те са събрани по реда на НПК и в този смисъл са годни, за да защитят нашата теза относно авторството на извършеното престъпление", каза Маргарита Немска.

"Очаквам съда по най-бърз начин и в законния срок да се запознае с делото и да насрочи открито съдебно заседание. Kолегите са положили максимални усилия, за да сме изключително убедителни в това тежко и изключително интересно дело".

Маргарита Немска допълни, че са очертани двама обвиняеми, които са ръководители на групата, и прокуратурата не разполага с данни да има някакъв друг мозък над тях или пък същите да са по някакъв начин политически обвързани. "Парите не са намерени, но това не е толкова притеснително, защото сме събрали други доказателства, които са достатъчно убедителни от всякакво естество - свидетелски показания, експертни заключения, разпитани са около 130 свидетели, изследвани са следи, намерени са човешки следи, материали от къщите, които бяха посочени, в които бяха държани лицата, които са отвлечени", каза още Немска.

На 8 септември Софийска градска прокуратура повдигна обвинения срещу задържаните при операция "Наглите".

Ивайло Евтимов и Прокопи Прокопиев са обвинени в сформиране и ръководенето на организирана престъпна група, създадена, за да извършва отвличания в периода октомври 2007 г. - декември 2009 г.

Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав Лебешковски, Павел Петков и Митко Лебешковски са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група.

Oще: дело  наглите  отвличания  съд 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани