Добрите очаквания на бизнеса | webcafe.bg
newscafe

Добрите очаквания на бизнеса

Webcafe.bg
15.06.2014, 11:32 (обновена 15.06.2014, 11:46)
Човек на улицата

Снимка: © Getty Images

Бизнесът очаква ръст в наетите през следващите 12 месеца

Нагласите на бизнеса за следващите 12 месеца са оптимистични - очаква се ръст в броя на наетите лица.  Това сочи проучване на Института за пазарна икономика, проведено сред 1680 фирми в страната.

Проучването включва въпроси, които оценяват очакванията на бизнеса за динамиката на инвестиционната активност и приходите на предприятията, както и за броя на наетите лица.

По-съществено увеличение на наетите се очаква в девет области, от които три са в Североизточния район (Варна, Търговище и Шумен), една в Югозападния (Кюстендил), три в южния централен район (Пазарджик, Пловдив и Хасково) и две в Югоизточния район (Сливен и Бургас).

Групата области, в които бизнесът счита, че по-скоро броят на наетите лица ще се запази или ще се увеличи минимално включва Велико Търново, Стара Загора, Разград, Плевен, Перник, Габрово и Благоевград.

Oще: безработни  бизнес  заетост  икономика  наети  пазарна икономика  работа  работни места 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани