Новият президент: Борисов е мъжкар, не търпи послушковци | webcafe.bg
newscafe

Новият президент: Борисов е мъжкар, не търпи послушковци

Webcafe.bg
02.11.2011, 10:18 (обновена 02.11.2011, 16:19)
Ровен Плевнелиев

Снимка: © Sofia photo agency

При премиера послушковци не виреят

"Хайде да си го кажем в прав текст - Борисов е мъжкар. Когато Калфин говореше за послушковци, да си го кажем, при премиера послушковци не виреят. Това заяви по bTV новоизбраният президент Росен Плевнелиев.  Той каза, че "по никакъв начин" не е обиден на премиера Бойко Борисов за репликата му в нощта на изборите, че който и да е бил кандидатът на ГЕРБ е щял да спечели

„Партията, в крайна сметка, носи своята политическа отговорност и аз съм благодарен, че двамата с Марги Попова бяхме избрани. За мен е важно, че вече съм избраният от всички българи президент. Аз ще работя така, че дори тези, които не гласуваха за мен, тези които изобщо не гласуваха, да видят резултатите от моята работа", каза той.

Електронното правителство и корупцията

"Истина е, че може да се направи много повече по отношение на корупцията. Аз като президент, ще работя много, но имам и много решения в тази посока. За мен електронното правителство е начин да борим корупцията - то ще помогне много и при гласуването. Тогава гражданите няма да ходят и да чукат на вратата на администрацията. Трябва да има политическа воля, за да се накара администрацията да работи по един нов начин. Когато тя носи отговорност, нещата ще изглеждат по друг начин, държавата ще е съвсем друга, всичко ще излезе на светло", обясни Плевнелиев. Не искам по никакъв начин да се връщаме в миналото и да искаме да го променяме. Една държава е европейска, когато признава миналото си, каза още той.

Обвиненията в корупция, които самият той получи, Плевнелиев коментира така: На мен ми беше ясно от самото начало, но нямаше как да реагирам тогава. Вижте, на тези избори колко процента гласуваха - около 50. Това е модел - гласуват само твърдите електорати. Това е, за да нямаш алтернатива. Защо направиха това нещо - направиха го, за да ми пришият тези обвинения. Аз казвам, че нарочно ми пришиха думичката "скандал", за да няма алтернатива. Защото тогава 3 млн. българи нямат алтернатива и не могат да гласуват.

Единственото, което искат те да постигнат е, да не разчистят мътната вода, заяви новоизбраният президент и зададе риторичния въпрос: "Като министър управлявах 2 млрд. евро. Мислите ли, че западните служби не са ме проучили?!"

За мен е важно какво мога да направя аз за институцията, а не да отида там със собствените си идеи и, дето се казва, аз съм на най-високата позиция, и ще си се разхождам, заяви Плевнелиев.

Инвестициите и Станишев

По думите му в момента България има нужда от стабилност. „Една несигурност ще ни удари тежко, и то първо по джоба. Това, което правителството на Тройната коалиция, а и Станишев, по време на предизборната кампания, категорично не обясниха на българите по един коректен начин. Да, много обясняват, че в периода 2003-2008 година огромно количество чуждестранни инвестиции са влезли в държавата.

Да, но как? Под формата на кредити. Кой ги получи тези кредити - българските фирми, българските семейства. Всички те висят на кредити в момента - 26 млрд. евро. Тези пари не отидоха за фабрики и за машини, а отидоха за яхти и за апартаменти. Ето сега ние имаме ситуация, която всички зависят от тези кредити и от лихвите по тях. Лихвите могат да довършат изключително много семейства. Най-малкото, което може да се случи е, скок на лихвите, а Европа може да потъне за години напред", обясни Плевнелиев

Децата

Той ще бъде първият президент, който отказва да живее във вила "Калина" в Бояна. „Със сигурност ще намерим решение с НСО. Разбира се, че ще има будка. Разбира се, че ще има камери. Сто деца се изсипаха в дома ни за Хелоуин. Живеем в 21 век, има правила, ще ги спазваме, а и има интелигентни начини за сигурност. Моите деца имат едно прекрасно детство в "Резиденшъл парк", не искам да ги затварям зад четири стени".

"Защо да показвам децата си пред прожектори - те са много малки? Да повиша своя имидж чрез тях - не. Искам хората да оценят мен и това, което съм свършил. Искам децата ми да се формират като характери и като добри хора. Искам да дам всичко от себе си за тях. В Германия живях осем години, познавах много известни и богати хора там. Въпросът е дали освен че са известни и богати, дали са и щастливи. Искам моите деца да намерят своя път", заяви Плевнелиев.

Ял съм много бой като дете

"Когато избирахме детска градина, ни казаха "страхотна е детската градина, бият ги" и ние решихме, че не е лошо да има и малко бой. Аз съм ял много бой като дете", пошегува се Плевнелиев и уточни, че той лично не е удрял нито едно от децата си. Важен е обаче съзнателният избор на всеки от нас. Искам те сами да си намерят пътя, защото съзнателният избор е в основата на успеха. Той разказа още как в началото на 90-те години заедно с Иван Тодоров /който в последствие се зае с винен бизнес/ предлагали хороскопи. "Работехме в ГУМ-а в Благоевград, взимахме по левче, а хороскопът се правеше на компютър", спомни си новоизбраният президент.

Oще: ивайло калфин  избори  президент  росен плевнелиев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

3 Гризли | 02.11.201117:48

Ами като не търпи послушковци Плевнелиев защо стана президент?! Защото се опълчи на премиера ли?! То само хрисимата му и мазна физиономия е достатъчна, за да се разбере "кой ще слушка и кой ще папка"...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 02.11.201114:34

Ако Плевненлиев иска да внуши на публиката,че не е послушко на Бойко Борисов,трябва да намери аргументи за да докаже,че като мултимилионер предпочита ГЕРБ да го инсталира за президент,вместо да отглежда децата си на някой екзотичен остров.Защото Калфин не успя да скрие радостта си,че остава на голямата си заплата в ЕС,в сравнение със смешната заплата на български президент.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.01.2011, 12:03

1 solaar | 02.11.201110:52

Абсолютно всичко в думите и действията на премиера говори точно обратното.

С такива тъпи изказвания очевидно е, че си избрахме Тиква 2.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани