Още двама убийци на сестрите Белнейски... | webcafe.bg
newscafe

Още двама убийци на сестрите Белнейски...

Webcafe.bg
05.04.2012, 10:43 (обновена 05.04.2012, 10:56)
съд

До 1 месец Върховният касационен съд трябва да се произнесе по искането дали делото за сестрите Белнейски, проточило се близо 5 години и половина, да бъде върнато за преразглеждане

Майката на убитите през зимата на 2006 г. сестри Росица и Христина Белнейски смята, че освен осъдения Лазар, има още двама убийци на децата й. Единственият осъден по делото - 31-годишният Лазар, получи доживотна присъда без право на замяна, постановена от две поредни инстанции.

"Лазар Колев е виновен за смъртта на дъщерите ми, но има още двама извършители. Това е мотивът ми да поискам ново разглеждане на делото. Чаках 6 години, ще чакам колкото трябва, за да спят децата ми спокойно. Информацията, че извършителите са трима, я имам от бившия директор на полицията в Пазарджик (Георги Стоицев - бел.р.), но имена не ми каза". Това заяви по TV7 Фани Белнейска.

Само преди ден семейство Белнейски поиска пред Върховния касационен съд делото за смъртта на децата им да се върне за ново разследване. ВКС ще се произнесе в едномесечен срок. Те се отказаха в последния момент от адвоката си Иво Найденов.

"Много мислехме с моя съпруг, че няма как Лазар Колев да е единственият виновен. Не се търсиха другите виновници. Не знам кои са другите двама извършители, но полицай сподели пред мен, че се знаят тримата. Много пъти си задавам въпроса защо не се казват имената на другите замесени", заяви Фани Белнейска. 

Тя е категорична, че са взели решението заедно със съпруга си и не е имало натиск върху тях. Жената допълни, че никога не е разговаряла с роднини на Лазар Колев. Стоимен Белнейски обясни, че са се отказали от услугите на адвоката си, защото той не ги държал в течение на делото. 

Единият от адвокатите на Лазар Колев - Марин Марковски, обяви пред bTV, че е бил изненадан от искането на семейство Белнейски, както и че не се е срещал и разговарял с тях.

Синът му и втори адвокат - Димитър Марковски, пък коментира пред TV7, че няма как да се знае дали Колев има съучастници. "Позицията на семейство Белнейски не е изненада. Исканията ни съвпадат, но са на различни основания", коментира Марковски-младши. 

Бившият вече адвокат на семейството Иво Найденов пък лаконично каза, че поведението на родителите е нелогично и неестествено. "То е предателство не само към мен, но и към следователите по случая, към прокуратурата, която изнесе тежестта на делото срещу Лазар Колев. Това е предателство към хората, които подкрепиха родителите в тежката битка, както и към обикновените граждани, които искат да знаят, че има справедливост", заяви Найденов.

Oще: адвокат  белнейски  вкс  дело  лазар колев  майка  сестри  убийство  фани 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.04.2012, 12:18

2 draco | 05.04.201212:36

Най -вероятно има още един човек.Ако примерно някои иска да извърши престъпление като убийство на 2 жертви за да няма грешки ще вземе превантивни мерки като вземе още някои със себе си най вероятно извършителите са 2-ма 3-ма няма нужда да са.Просто за да се подсигури за да не стане грешка е взел втори човек а пък и тайна се пази по добре ако хората са 2-ма най-вероятно има още 1 човек.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

1 Dimitar Stamboliyski | 05.04.201211:14

И що сега, бе, како?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани