Е-n-g-l-i-s-h | webcafe.bg
newscafe

Е-n-g-l-i-s-h

Webcafe.bg
18.04.2013, 12:28 (обновена 18.04.2013, 12:43)
ученици

Снимка: © Sofia Photo Agency

Регионалните състезания Spelling Bee ще излъчат 30 победители, сред които е и шампионът, който ще стане известен на 11 май в хотел Хилтън в София

Тази събота, 20 април, в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пловдив, Русе, София и Стара Загора ще се проведат регионалните кръгове от Третото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Над 5500 ученици от 236 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието през м. март. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания и ще се борят за правото да бъдат сред най-добрите 30 ученици, които ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС" в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/Bulgarian National English Spelling Bee.

Регионални състезания Spelling Bee 2013

София

ПГТЕ "Хенри Форд",

ул. "Хайдут Сидер" 8

Монтана

ПМГ "Св. Климент Охридски"

ул. "Юлиус Ирасек" 7

Велико Търново

Регионален инспекторат по образование

ул."Арх. Георги Козаров" 1

Русе

СОУ "Възраждане"

ул. "Студентска" 2

Варна

IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри"

сп. Почивка, ул. "Д-р Борис Божков"

Бургас

ОУ "Антон Страшимиров",

ж.к. "Славейков"

Пловдив

ГХП "Св. Кирил и Методий"

ул. "Хан Кубрат" 15

Благоевград

Американски университет

Кампус "Скаптопара",

Академичен център "Балкански"

Стара Загора

IV ОУ "Кирил Христов"

ул. "Августа Траяна" 68

Oще: америка за българия  английски език  българия  правопис  състезание 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.