Златанова не вижда опасност за еврофондовете | webcafe.bg
newscafe

Златанова не вижда опасност за еврофондовете

Webcafe.bg
14.07.2014, 16:57 (обновена 14.07.2014, 17:01)
З.Златанова

Министърът отказа да коментира кандидатурата за еврокомисар

Начинът, по който усвояване европейските средства допринася за финансовата стабилност на България, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред БНР. Според нея няма опасност за бюджета от гледна точна на еврофондовете.

По думите й има голям напредък при отстраняване слабостите в системата при ОП „Околна среда". „Надявам се до края на този месец да отблокираме плащанията по ОПОС. Това са около 1 милиард лева", допълни Златанова. Тя посочи, че активно се работи и за отстраняването на слабостите по ОП "Регионално развитие", но резултати очаква през есента.

Златанова отказа да коментира кандидатурата на бъдещия български еврокомисар. Тя е категорична, че въпросът може да бъде обсъждан след Европейския съвет на 16 юли.
В идеята за новия Наказателен кодекс Зинаида Златанова видя приемственост на три правителства и четирима министри, а тя е продължила техните усилия.

"Важни са резултатите, а не как достигаме до тях. Колегите са уверени, че и с този кодекс могат да постигнат съответния напредък", каза вицепремиерът. Тя смята, че е основателна идеята за нов НК, както са приели и нейните предшественици преди 5 години.

Златанова заяви, че по време на консултациите при президента ще докладва за състоянието на европейските фондове и изрази надежда в разговорите да надделеят разума и консенсуса. „Доказали сме, че в решителните моменти за България можем да проявим разум и консенсус", каза още тя.

Oще: еврокомисар  европейски съюз  европейски фондове  еврофондове  зинаида златанова  златанова 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.