Свидетел: Опиц застреля Мариян хладнокръвно | webcafe.bg
newscafe

Свидетел: Опиц застреля Мариян хладнокръвно

Webcafe.bg
04.11.2012, 11:59 (обновена 04.11.2012, 12:05)
Йордан Опиц

Снимка: © TV7

Според свидетел Йордан Опиц хладнокръвно е застрелял Мариян, при това не в гръб, а в лице

"В деня на убийството на Мариян ние бяхме заедно. Той ми се обади, а аз отидох до тях. Тогава и двамата бяхме наркозависими. Излязохме навън и решихме да влезем в блок на улица "Чаталджа", за да откраднем нещо", каза приятелят на Мариян, Владимир, пред bTV.

Според думите му Йордан Опиц е застрелял Мариян в лице, без да се замисли. Владимир в момента е се лекува и е на метадонова програма.

Когато стигнали пред блока на Опиц двамата наркомани обаче изпушили по цигара във входа и се отказали да обират апартаменти. Докато си говорили на един от етажите според думите на Владимир се появил мъж на около 30 години, който ги попитал какво търсят в блока. Момчетата му отговорили, че търсят познат и веднага извикали асансьора. На входа вратата била заключена.

"Мариян предложи да излезем през прозореца между етажите. В този момент видяхме 7-8 човека, събрани пред кооперацията", сподели Владимир. Според него непознатият е събрал съседите си, защото ги е помислил за съмнителни.

"Хората застанаха срещу прозореца. Мариян бе пред мен, а Опиц насочи срещу него пистолет. Той заплаши, че ще ни убие, ако скочим", добави момчето. Мариян обаче се е изплашил и е решил да бяга.

"Категорично Опиц застреля Мариян в лице, а не в гръб. Той дори не се замисли дали да го убие. Приятелят ми нямаше никакво оръжие. Предполагам, че след като е избягал, се е скрил някъде и после е починал от раната", добави Владимир.

Според момчето Опиц веднага след това е влязал в кооперацията, блъснал го е в пощенските кутии и му е казал: "Имаш късмет, че нямах пушка, щях да ви направя на кайма".

Владимир е започнал да вика за помощ, дори се е разревал. Полицията е пристигнала и е задържала двамата на разпит. Оттам нататък историята е ясна. Опиц е в затвора, а Мариян е мъртъв.
"Да беше стрелял в краката, той го уби целенасочено", каза Владимир.

Oще: владимир  йордан опиц  мариян  свидетел  убийство 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

25 fata morgana | 06.11.201210:36

Ето и най-сериозният от всички примери. Неотдавна близо до някакво пернишко село някаква мутра взела на концесия малък язовир с цел развъждане на риба. По някаква незнайна причина разрушил преливника на стената с багер. Това по принцип е доста трудна задача. И доста опасна – ако водата няма от къде да прелее и не работи основния изпускател, съвсем сигурно е, че стената ще се разруши. Хората в селото са знаели какво върши, но никой не го издал.
Трагедията е била предотвратена от неколцина хидроинженера, които посетили мястото, когато до аварията оставал около час. Посред нощ вдигнали селото на крак. Влезли в стената, срязали изпускателя и аварията се разминала.
Та въпроса е, да се преодолее безразличието и да не се мълчи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

24 fata morgana | 06.11.201210:31

Същото нещо важи за практиката да се преписва в училище. Ако едно дете по начало има проблеми и се затруднява, защото материята е много трудна и няма как да мине в по-горен клас, ако не препише, не следва друго дете да го издава. Ако обаче случаят не е такъв, както става често, а нещата опират до желание да се правят бели, редното е да бъде казано. И ако това единодушно се наложи в българското училище, ще даде много добри резултати, защото знам, че сред днешните деца е мода да преписват.
Т.е. въпросът е, че всеки гражданин трябва да бъде активен – сред приятелите си, сред съседите си, сред колегите си и околните да му действат като коректив.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

23 fata morgana | 06.11.201210:30

Значи стигнахме до много ценен извод.

Първо да отбележа нещо за законите. Преди седмица ми се наложи да чета един закон за водите. Залутах се в дебрите му и на първи прочит открих толкова противоречия, че направо се учудих как може въобще да функционира такъв закон. Оказа се, че законът работи, но разбира се, има все още толкова пролуки в него, че се нарушава системно. Замислих се, че всъщност стоте страници на този закон са били плод на цели 23 години усилия да се вкара в порядък нещо толкова обширно като собствеността и правата върху българските води (най-общо казано) и тепърва ще има да се работи много по него.
Връщам се на една много стара тема. За хайките срещу тютюнопушенето (беше нещо, което мислех да пиша още тогава, но ми спря интернета). Темата беше за това, че на някои места се организират хайки срещу пушенето в заведенията и тогава говорихме, че това е плод на остатъците от нашето милиционерско мислене.
С риск пак да се отнеса, ще дам малко по-общи примери, защото илюстрират едно и също нещо.
В Западна Европа има практика, когато някой е паркирал неправилно, съседите да го издават. Те не са обременени с нашите милиционерски методи. Това е един принцип за саморегулация сред хората, който работи приемливо. Стига всеки принцип да се прилага с мярка и да не е насочен срещу личността. Ако например собственик на заведение, който едва крепи бизнеса си, бъде хванат и издаден, че вътре се пуши, това може да го разори и да вгорчи много живота му. Ако е човек с много малки доходи, една глоба може да му въздейства така психически, че да го отчае от живота напълно и да го тласне по много лош път. Т.е. опира се до това, според мярката, да се изправят нередностите. Според мен димната завеса по заведенията и офисите не беше нещо приемливо. Не знам колко е научно доказано, но смятам, че една изпушена цигара не е като да вдишваш дим постоянно. От тази гледна точка е добре самото общество да има нагласата да не го допуска.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

22 Pavur Pezev | 06.11.201208:07

Митко,хуманист си по душа,ръкоплескам продължително.От целата работа разбрах,че ако не почерпиш Асан с ракия,утре къщата ти изгоре.Аз батка,също съм живял близо до Маалата у Варна,през комунизма,близо до Погребите.Бях сополиво хлапе и си играехме с циганетата.Циганите си стояха у маалата и не закачаха никого.Даже по време на ''Възродителния процес'' беше добре,докато не дойде т.н.''демокрация'',НПО-тата,Дьепьесье-то,Стасбург,БХК и прочие.Асан бързо забрави що е ред и му изби сичката цигания.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 28.09.2012, 19:41

21 chacha | 05.11.201220:25

Малко системата на управление ни е сбъркана. Индивида няма сигурност в тази държава и се опитва да си я създаде самостоятелно, но като липсва компетентнност в деиствията се стига до такива проишествия.
1. Няма сигурност за утрешното ти финансово състояние;
2. Няма сигурност за твоето физищеско състояние;
3. Няма сигурност за твоят духовен мир;
4. Няма сигурност за ничие бъдеще.
Как да запазиш ценостите си, като тази дето дават пример на обществото не спазват елементарни правила приети от тях. Как един родител да каже на децата си, че това не е правилно като той го прави. Личния пример е водещия за едно общество, който липсва напълно в българската действителност.
Какво да очакваме от една конституция дето не търси никаква отговорност на законодателна, изпълнителна и съдебна власт, и да искаш да спазиш закона не можеш да се защитиш, не можеш да си потърсиш конституционните права.
Нямаш право да избираш представители на изпълнителната власт или съдебната власт, тези от които зависи твоя живот. Не можеш да да уволниш пресрочно ако някой не си върши работата от тези които избираш.
Цялата система е в ущърб на гражданина и в голяма полза за имащия власт.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

20 Dimitar Stamboliyski | 05.11.201220:12

Павуре, а това, що остава след опечалените роднини за гаргите ли е? Значи, не за човека, приучен да бъде хитър от собствените си създатели, нагъл - от разни протосуомски "комитети" (които, бтв, гълтат здраво от подобни програми, мноого над бай мангау, за който са трохите на трохите), страхлив и съответно реакционист от такива като "иконописеца" и твоя Светлост?

И щото пак разговора се развихри в друга насока - ако имате бегла идея де е Ихтиман, да ви споделя следното: Имаме къща в едно тамошно село. Място китно и слънчево. Но всеки реве по циганите, как били крали и пр. В нашата къща никога не се случи нещо подобно за вече 15 години, за разлика от всяка една друга. Как? Просто имаме отношение към всеки един - една голяма ракия за Асен, работа за Митко каубоя или някой друг, често и за цигани. Дрехи за тях, децата им, играчки. Не от куртоазия или нещо подобно. Тези хора са благодарни и на малкия жест, да го зачетеш като равен. Вечер ще седнем в кръчмата, ще си кажем "Наздраве!", аз ще науча поредните си 20 думи на цигански, щото има и такъв световно признат език, ше си кажем приказката, ше се посмеем и кой откъде е.
Веднъж,всъщност, некви лапета беха гепили нещо шайни, китайска камбана или подобно - ей, пред вратата ни чакаха да ни го върнат по-големите.

Явно много от Ганди имаме да прочетем...Homo homini lupus est...Tъдява...
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

19 Pavur Pezev | 05.11.201216:15

Нали,абе мойто орле,за кви калъчки ми говориш бре?Аз ти казвам че някъде не се търпи и дет вика фата моргана там са се "саморегулирали",малко нетолерантно,ама ефективно.Аз и ти сме от градо ,та оттука изглежда далечно,брутално,селско, тесногръдо... ама на ония там ако им споменеш думите толерантност и интеграция, ша та третират като мангал в нива. С две думи ша ядеш бой.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.09.2012, 13:41

18 Leila | 05.11.201214:55

Това с краденето на храна по гробището съм го виждала, както и група циганета и млади цигани да нападат бабетата и да ги тормозят докато не им дадат всичката храна, която са приготвили да раздадат. Отделно някои най-директно и нахално си искат пари,цигари, а даже и ако те видят с чанта , ще искат да бръкнат и да вземат нещо...то държавата, държавата, ама като си абдикира от функциите и хората не виждат друг начин до това се стига-саморазправа.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.04.2011, 10:50

17 abductor | 05.11.201213:55

Нямам какво да добавя към думите на МакАлистър Стрелка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2011, 08:58

16 янаки | 05.11.201213:27

Елементарно, Pavur Pezev

Този път на разчистване на сметките, който ти предлагаш не води към нищо добро. Защо не си зададеш въпроса, защо я поддържаме тази огромна, за населението на страната полиция, защо им се дават за 2013 година 1 000 000 000 лева, та да се стига до саморазправа?

Циганите със своя манталитет са даденост. Накратко казано – циганите са си цигани. Но тях ги има. Не можем да избягаме от тях. Нито можем да ги изгоним. Но те не са безсловесен добитък. Могат да бъдат радикализирани. Не ти ли прави впечатление, че терористите по света са от същата боя? Започна се вече – в пазарджишко.

Нормално е такива бабаити като тебе да се хващат за калъчката, но и на другите, нищо не им пречи да направят същото.

Вземи помисли малко, защо ти е тази глава?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани