Стрелецът от Лясковец разкрил МВР още по съгледвачите | webcafe.bg
newscafe

Стрелецът от Лясковец разкрил МВР още по съгледвачите

Webcafe.bg
19.03.2014, 09:18 (обновена 19.03.2014, 09:42)
МВР

Снимка: © SPA

Психолози препоръчват с Петко Петков да се водят разговори, а не директен щурм в апартамента му

Загиналият командос от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Емил Шарков е жертва на недопустима некомпетентност и небрежност, проявена от полицаите в търновската областна дирекция на МВР.

Това става ясно от служебните проверки на кървавата акция за задържането на въоръжения и опасен психично болен в Лясковец, цитирани от в. „Труд".

Баретите от СОБТ атакували къщата на Петко Петков по план, изготвен съгласно снимки и описания, предоставени им от местни полицейски съгледвачи.

Само че съгледвачите, пратени да фотографират къщата на улица " Капитан Дядо Никола", се държали така, че моментално били забелязани от Петко и майка му Стефанка.

Предупреден по този начин за предстояща атака от сили на реда, параноичният тип се приготвил за война. Така пристигналите на 14 март командоси попаднали на засада. "Видяхме, че ни снимат, разбрахме, че ще ни направят въоръжено нападение и се стегнахме за отбрана", казала Стефанка на полицаите след края на кръвопролитната операция.

"Петко Петков е емоционално нестабилен, склонен към агресивно поведение с цел самозащита и отмъщение. В критични ситуации би реагирал импулсивно и необмислено. Агресивното му поведение може да бъде насочено както към случайни граждани, така и към майка му и него самия", заключават психолозите.

И препоръчват (забележете!): "Предвид това е нецелесъобразно с него да се водят преговори, дори и за печелене на време. Преговорите биха му осигурили време за по-ефективно противодействие и биха увеличили риска. Препоръчително е действията да бъдат бързи и изненадващи с цел намаляване до минимум на ответна реакция от негова страна".

По-късно днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ще бъде изсшуван в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание.

Oще: акция  барети  емил шарков  лясковец  мвр  петко петков  психолози 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

2 паяка | 19.03.201411:07

Естествено, че така ще подредят версията, че да го отнесат бушоните.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

1 Оня Дето Го Трият | 19.03.201409:56

"...Само че съгледвачите.... се държали така, че моментално били забелязани от Петко и майка му Стефанка...."

Някой да ми ощипе и да ми каже, че това не е скеч на Комиците Шокиран
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани