Увековечени на корици на тетрадки | webcafe.bg
newscafe

Лъснаха и на тетрадки

Webcafe.bg , по "Труд", БТА, bTV
05.09.2012, 11:15 (обновена 05.09.2012, 13:25)
чалга

Снимка: © Е.Косева/Men.bg

Тетрадките за училище се продават в комплект с дискове на чалга изпълнители

Попфолк певицата Камелия смята, че е ОК да е на корицата на тетрадки за училище, тъй като е популярна личност.

"Защо трябва да има Батман или Супермен - измислени американски герои, а пък да няма едни живи звезди, които всяко едно дете може да дойде на концерт да ни види и да ни чуе. Аз съм една популярна личност, защо да ме няма на тетрадка?! Мисля, че е OK", коментира тя пред bTV.

За тетрадките с Азис, Камелия, Преслава, Анелия и други чалга изпълнители стана ясно наскоро. Те вървят в комплект с дискове. Търговци признаха, че се харчат "като топъл хляб", но въпреки това някои бойкотираха попфолк модата и отказаха да ги продават. Скоро на пазара излизат и раници с лика на Азис.

Просветното министерство е изпратило писмо до директорите на училищата да обяснят на родителите, че училището е сериозна институция и тетрадките попфолк певци, "са място за развлечение на друго място".

"Ние издаваме дисковете, както и печатаме тетрадки, но ги създаваме и реализираме поотделно. Съвместната им продажба не е наше дело, фирма "Пайнер" няма нищо общо", е казал пред "Труд" пиарът на димитровградската компания Любомир Костадинов.

На въпрос дали е уместна продажбата на тетрадки с песни като "Като грип ме преповтаряй, много дълго ме изгаряй. Ти си много готин тип...", Костадинов казва: "Защо не?! Това е една весела шеговита песен. Чалга текстовете са много по-прилични от българския и чуждестранния поп напоследък".

"МОМН следи, но не печата тетрадки и не ги одобрява, защото това не са учебници. В училището се преподават основите на човешката цивилизация, в която има неща, които са от над 50 години и имат стойност. Заради стабилността на институцията смятаме, че тези тетрадки не са добре приети в клас", коментира днес просветният министър Сергей Игнатов, който участва в среща за програмата "Идеи" по Седмата рамкова програма на ЕС. 

От 1 януари 2013 г. ще има увеличение на стандарта за издръжка на учениците, а това ще доведе до увеличаване на учителските заплати, каза още Игнатов.

По думите му, след голямата учителска стачка училищата разполагат с делегирани бюджети, които се формират от средствата за стандарта за издръжка на учениците. Сега средният стандарт за издръжка на ученик в страната е около 1300 лева. В училищата с повече ученици сега учителските заплати са по-високи.

В новия Закон за предучилищното и училищното образование ще се даде власт и на Обществения съвет, за да се повиши прозрачността при определянето на учителските заплати, защото сега директорите на училищата решават, заяви още Игнатов. 

Когато той влезе в сила - още не е приет от парламента, ще има самооценки и оценка на всяко училище, на директора, на учителите. Всички, които са активни и работят повече с децата ще получават повече пари, обеща министърът.

Oще: корици  певци  попфолк  сергей игнатов  тетрадки  ученици  чалга 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

5 koya sam? | 07.09.201223:03

Вместо да и рисува мустачки, просто детето не трябва да бъде допуснато в час с разголени певици по тетрадките и снимки на хермафродити по раниците. Да се въведе в правилника на училището. Както и подходящо за училище облекло.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

4 паяка | 05.09.201218:35

Рере, " най-добре е просто да научи детето си да направи с нея нещо, което на него му харесва - да я преобрази чрез собствената си фантазия и чувство ". Да, добре би било. Аз неотдавна видях плакат на Глория, с нарисувани мустачки, доста добре й стояха. Смее се
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

3 pepe | 05.09.201215:41

Вземете сложете някаква възможност за редакция, някой бутони на клавиатурата ми отказват а и съм свикнал да пиша повече на латиница - please Усмивка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

2 pepe | 05.09.201215:38

Не мога да разбера какъв им е проблема на тия хора Усмивка. Някакви "предприемачи" решили да си правят реклама на бизнеса, като продават на децата очевидно "спонсорирани" тетрадки не цени, по-ниски от тези, на които ги продават "честните търговци". Умния човек /и родител/ сикупува надетето "спонсорирана" тетрадка, ако това, което е на диска не му харесва по някаква причина - изхвърля го в кошчето - така така наказва и "честните търговци" за неоправдано завишените цени, и "предприемчивците" не постигат своето. А за корицата - първосигнално може просто да я скъса или /второсигнално Усмивка/ да залепи нещо по-допадащо му върху нея, но най-добре е просто да научи детето си да направи с нея нещо, което на него му харесва - да я преобрази чрез собствената си фантазия и чувство Усмивка.
Резултата - евтини тетрадки, като тази на всяко дете е уникална и всички са доволни Усмивка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

1 паяка | 05.09.201213:32

Това е рекламно натрапване.А и никой не се подразни от това, че имената на фолкарите са на латиница.
   

оценка

+0 -1

Най-коментирани