Ден за размисъл | webcafe.bg
newscafe

Ден за размисъл

Webcafe.bg
04.10.2014, 10:33 (обновена 04.10.2014, 10:44)
Избори

Забранени са социологическите проучвания и агитацията

Днес е ден за размисъл преди провеждането на предсрочния парламентарен вот утре.  Секционните избирателни комисии се снабдяват с изборните книжа и бюлетините. В изборните помещения и пред тях се поставят информационни табели, образци на бюлетините, списъци с партиите, коалиции и независимите кандидати.

Забранена е политическата агитация и разпространяването на информация за социологически проучвания за утрешния вот под каквато и да е форма. За тези избори ЦИК разреши публикуването на междинни социологически проучвания в деня на вота само в социалните мрежи и в личните блогове.

Обявяването на данни от допитвания в медии е забранено 24 часа преди старта и до края на изборния ден. Поводът за становището на ЦИК бе писмо от издатели и директори на вестници, телевизии и радиа.

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община.

В избирателните списъци в страната фигурират 6 875 199 души. За вота към момента има регистрирани наблюдатели от 39 неправителствени организации. Международните наблюдатели са от 7 организации, общият им брой е 69.

Oще: 5 октомври  алкохол  вот  ден за размисъл  забрана  избори  размисъл 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.