САЩ официално обвиниха сепаратистите | webcafe.bg
newscafe

САЩ официално обвиниха сепаратистите

Webcafe.bg
20.07.2014, 16:49 (обновена 21.07.2014, 07:28)
самолет

Вече няколко дни останките са под контрола на бунтовниците

  • Oфициалната позиция на САЩ е, че бунтовниците са свалили самолета
  • Бунтовниците са намерили черните кутии на MH 17 и ще ги предадат на експерти
  • Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви, че разполага със спътникови снимки на мястото, откъдето е изстреляна ракетата, повалила Боинга
Позицията на САЩ - сепаратистите са виновни

Съвета по национална сигурност на САЩ обяви, че полет MH 17 на Малайзийските авиолинии е свален с ракета "земя-въздух SA-11" (система БУК), изстреляна от територията, контролирана от сепаратисти в Източна Украйна. Това се казва в заключение на съвета относно трагедията, разпространено от посолството на САЩ в София.

Според тях "по времето, когато полет MH17 изгубва контакт, ракета "земя-въздух" е била изстреляна от област, контролирана от сепаратистите, в Югоизточна Украйна".

В документа се споменават още прихванатите разговори между сепаратистите и публикации, качени в социалните мрежи. Видеозаписи, публикувани в социалните медии, показвали ракетна система "земя-въздух SA-11", придвижваща се на транспортна установка през Краснодон обратно в Русия. Записът показвал, че на тази система липсва поне една ракета и се предполага, че тя е произвела изстрелване. САЩ имали сигнали, че преди малко повече от седмица руски комплекси се местят в Украйна.

 

Бунтовниците са намерили черните кутии и ще ги предадат на експерти

Бунтовниците са успели да намерят черните кутии от сваления полет 17 на Малайзийските авиолинии и ще ги предадат на експерти на Международната организация за гражданска авиация.

Това стана ясно от пресконференция на самопровъзгласилия се за лидер на Донецката народна република Александър  Бородай, цитиран от Ройтерс. "В района на катастрофата са намерени части от самолета, приличащи на "черни кутии". Те се намират в Донецк, в Дома на правителството на ДНР под моя личен контрол, казва Бородай. Той изразява и съмнение, че ако черните кутии бъдат предадени на украинците, те ще бъдат компрометирани.

Сепаратистът казва още, че телата, които бяха събрани от бунтовниците, ще останат в хладилни вагони в станция в град Торез, който е под техен контрол, опровергавайки информацията, че телата са щели да бъдат превозени до Русия. Те ще бъдат държани там до пристигането на международна делегация, казва още той.

Петро Порошенко разполага със спътникови снимки на мястото, откъдето е изстреляна ракетата

Междувременно от прессъобщение на украинския президент Петро Порошенко след разговора му с френския президент Франсоа Оланд, става ясно, че Украйна разполага с "убедителни доказателства" за вината на бунтовниците.

Според Порошенко бунтовниците пречат на разследването. Той е споделил с Оланд, че Украйна разполага със сателитни снимки на зенитни ракетни установки, свидетелстващи за превоза на оръжие от Русия. Прихванати са телефонни разговори на терористи, напомня той, като казва, че Киев разполага и с други неопровержими доказателства за вината на сепаратистите.

MH17

Днес стана ясно и че след решение на Малайзийските авиолинии повече няма да има полети, които носят номера MH17.

Oще: mh17  александър борода  малайзийските авиолинии  петро порошенко  русия  самолет  сепаратисти  украйна  франсоа оланд  черна кутия 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

107 The Seeker | 02.08.201420:46

@ deowin | 29.07.201418:21
"Първо, няма как да знаеш коя ми е "любимата държава""
#След като живееш в нея и така разпалено я защитаваш се предполага коя е. Ти от своя страна нямаш проблем да натрапваш мисли и думи.
Ако не ти е любима какво правиш там - защо не забягна в наистина любимата си такава - все си щял някак да прокопсаш и там?

"Второ, ако след толкова коментари по въпроса за тези причини не си разбрал отговора на този въпрос"
#Явно не "всички" мигрират към Сащ и Европа, след като едни 11-12 млн. човека са избрали друга дестинация.


"Може бе не е зле да провериш какво значи и думата "жаргон""
#Запознат съм, мерси - явно не си бил скоро в БГ, трябва да си наваксаш с новите думички, използвани в ежедневието.

"Което съм твърдял къде и е свързано с темата как точно?"
#Сравнявахме стандарт на живот.


"Когато започваш от дъното е относително лесно да имаш подобни темпове на развитие. В България заплатите по време на Виденовата криза бяха под $10 (месечна)."
#Тук не говорим за развитие от дъното. По Видeново време стандарта пропадна от някакво ниво до цитираното, не беше стабилно през дълъг период от време. Помня какво беше тогава - заплатите бяха под 10 долара, няколко месеца преди това случайно попаднахме на финансов анализ, където предполагаха такъв сценарий и се запасихме от рано с всякакви продукти, по много (статията беше много осмивана, като “не официална информация”, но браво на анализатора).
В Руско, заплатите бяха ниски за дълъг период от време, преди Путин (хората там работеха на по 2 до 3 места за да връзват двата края), сега един учител в Русия взима заплата в 1500 лева (обърнато от рубли)!


"И външният дълг е мерило за какво точно?"
#Мерило е за много неща, основно икономическото състояние на дадена държава - особено ако се работи с данни от по-голям период от време. Също е мерило, ако се сравнява БВП с външния дълг на страната - т.е. какъв процент от БВП е ВД, от там може да се прецени до голяма степен икономическото състояние на дадена държава.

"Тоест, ако намекваш, че размерът на външния дълг на Русия някак си доказва, че икономиката им процъфтява, или че изобщо е съществено мерило за икономически просперитет, то, съчетавайки го с горните данни, би следвало също да кажеш, че Русия процъфтява, точно както Либерия, Албания и Афганистан, докато САЩ са много зле, точно както Германия, Швейцария и Хонг Конг."
#Съотношението външен дълг и БВП доказва да - външния дълг на Русия спрямо нейния БВП е само 3 %, докато сравняваната от теб Либерия е 606%, а САЩ гони 100% (България е 105%). Апропо преди година (може би и сега) в споменатата от теб Ирландия има сериозна криза (не само заради финансовата криза) - почти я бяха докарали до фалит (нейния процент от БВП е 1307 % - с думи прости, държавата дължи 13 пъти повече от колкото е брутния и вътрешен продукт), да не говорим за безработицата (която все още я има в много Европейски държави - и да, те имат големи външни дългове). Т.е. този процент е показателен.
Погледни процентите на държавите от БРИКС Усмивка и ги сравни с Европа/Сащ.

За справка, виж тук:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3

"Защото аналогията ми дойде съвсем естествено в контекста на качествата на твоите аргументи."
Нищо в контекста не води логически до примера, който си дал - освен, разбира се твоята логика да има афинитет към подобни изразни средства.
Keep it clean Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

106 deowin | 29.07.201418:21

>И защо тези, решили да мигрират хорица не ходят в любимата ти държава, а избират Русия

Първо, няма как да знаеш коя ми е "любимата държава", така че ми направи тази услуга да не ми слагаш думи в устата и мисли в главата. В случая, освен всичко, грешиш.
Второ, ако след толкова коментари по въпроса за тези причини не си разбрал отговора на този въпрос, то мисля си далеч отвъд всяка надежда да проумееш каквото и да било, което обезсмисля всеки мой допълнителен опит да ти го обясня.

>Думата "цифра" е на жаргон в БГ

Може бе не е зле да провериш какво значи и думата "жаргон".

>Каквито гладуващи в Сащ изобщо няма?

Което съм твърдял къде и е свързано с темата как точно? Ако в САЩ има гладуващи, то това според теб означава ли, че в Русия няма, което и единствено твърдях?

>твоята нова родина

САЩ не е моя нова родина. Родина е там, където си се родил и няма как да се промени.
Апропо, дори не съм искал да ставам американски гражданин, въпреки че можех да започна процеса още преди 8 години.

>десетократното увеличение на заплатите от последните 7-8 години насам

В Китай стандартът на живот също се е увеличил многократно. Когато започваш от дъното е относително лесно да имаш подобни темпове на развитие. В България заплатите по време на Виденовата криза бяха под $10 (месечна). Родителите ми няколко месеца взимаха по $4. Сега взимат 100 пъти повече. Този 10000% растеж, десет пъти по-голям от посочения за Русия, означава ли, че България в момента е цъфнала и вързала икономически? Не точно. Защо?

>един от най-малките външни дългове на страната

И външният дълг е мерило за какво точно? Погледни тук:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt

Страните с най-малък външен дълг (освен малките островни държави) включват Либерия, Туркменистан, Еритрея, Палестина, Беларус, Бутан, Афганистан, Нигерия, Уганда и прочие - всички тези страни са със външен дълг, значително по-нисък от този на Русия.
Като процент от БВП, външният дълг на явно омразните ти САЩ е 106%. Челни по този критерий и далеч пред САЩ са страни като Люксембург, Ирландия, Исландия, Великобритания, Холандия, Хонг Конг, Белгия, Германия, Швейцария, Швеция, Франция, Австрия, Норвегия и прочие. Русия е в дъното, отново компания единствено на страни като Албания, Йемен, Бангладеш, Либерия, Афганистан, Замбия.

Тоест, ако намекваш, че размерът на външния дълг на Русия някак си доказва, че икономиката им процъфтява, или че изобщо е съществено мерило за икономически просперитет, то, съчетавайки го с горните данни, би следвало също да кажеш, че Русия процъфтява, точно както Либерия, Албания и Афганистан, докато САЩ са много зле, точно както Германия, Швейцария и Хонг Конг.

>защо точно такъв пример даде?

Защото аналогията ми дойде съвсем естествено в контекста на качествата на твоите аргументи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

105 The Seeker | 27.07.201419:02

@Оня Дето Го Трият | 26.07.201409:19
"Айде още един спамер"
Страшен отговор, няма що.
Особено не си в час по темата за Украйна - поне си го признай или не взимай участие.


И както писах в друга тема - чакам да видя доказателства от обвиняващите (запада) така и нищо не показаха.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

104 Оня Дето Го Трият | 26.07.201423:13

Мммм, мъдър отговор, баш по темата...

Издишаш просто и почваш да плещиш тъпотии
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

103 Rodrigo Diaz de Vivar | 26.07.201421:21

Добре бе Оня, нали в друга тема те помолих да не ми досаждаш със сексуални предложения. Не споделям педерастките ти желания, твърдо хетеросексуален съм.
а, не не не!!
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

102 МарКом | 26.07.201413:25

Хайде че мие смешно... Седмица мина а тия роднини на хората от MH17 никой не ги показа. И какви бяха тия супер нови паспорти с дупки?
Аз тука съм ограничен от информация в момента - хайде малко инфо.
Осветлете ме...

Малко по-сериозно че падна и един самолет в Нигерия.

Дайте да видим дали Порошенко няма данни че Русия го е свалила а американците пак да имат снимки.

Или пък руснаците не намериха че около, под, над и във него е летяла украинска ескадрила от МИГ25...
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

101 МарКом | 26.07.201412:17

Абе стига с тези миграции!
Кажете сега кой свали самолета?
Запецнаха нещо американците... дайте помощ!
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

100 МарКом | 26.07.201412:15

С референция към един пост за безумия и брой редове от Оня ще кажа...

Оня, ти майна и в много и в малко редове все големи безумия пишеш!
Извикай deowin малко да ти помогне...
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

99 Оня Дето Го Трият | 26.07.201409:19

Айде още един спамер не разбирам
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 06.06.2014, 10:38

98 The Seeker | 26.07.201402:59

@Оня Дето Го Трият | 23.07.201409:21
"Кой плати на незнам си колко милиона украинци да искат да се ориентират на Запад?"
#Ами разбери колко, преди да постваш - колко точно от тях искат това асоцииране - дали пък не са само тези с калашниците, а останалите нямат думата?

"За шепата терористи, които искат към Русия е ясно кой им плаща."
#Някъде по-долу писах относно термина "терористи" - замисли се над смисъла на думата, преди да я използваш. И никой не им плаща - те защитават дома/семействата си. Ако ти би го сторил за пари е друга тема!

"Ако беше много привлекателна тяхната про-руска позиция, щеше цяла Украйна да е на нея. Ама не е!"
#Ами така е, по голямата част е про-руска (а частта която не е, най-малкото не иска да стреля по братята си), тези области, които също започнаха про-руска политика бяха премазани жестоко от скинарите и армията - т.е. нямаш право на глас ако си против новата власт.

"Хората бягат или се ориентират към по-хубавото"
Когато не ги гонят въоръжени скинари.


@deowin | 23.07.201417:27
"Това, което произходът на емигрантските потоци към Русия показва, е, че единствено хора от "Казахстан, Узбекистан, Грузия, Украйна и прочие бивши ССР" мислят, че условията за живот в Русия биха могли да са по-добри за тях."

"Ерго емиграцията към Русия единствено и само от съседни страни.
Ако имаш друго обяснение ще ми е интересно да го чуя."

#И защо тези, решили да мигрират хорица не ходят в любимата ти държава, а избират Русия - голяма част от причината е тази, поради която хора от други държави не отиват в Русия - езиковия фактор.


"12 милиона не е цифра, а число. Разликата се учи в началните класове."
#Думата "цифра" е на жаргон в БГ и се използва, когато става дума за голямо число (най-често за пари).


@ deowin | 24.07.201418:28
"Например, факта, че докато може и да няма (много) "гладуващи и умиращи по улиците на Москва", от това изобщо не следва, че Русия не е държава с лош стандарт на живот,"
#Каквито гладуващи в Сащ изобщо няма? Потърси инфо колко хора са близко до прага и под него - на бедността при вас.

" и нейните граждани не са до голяма степен лишени от много от свободите, които са неоспоримо статукво във всяка развита страна от западния свят."
#Както и гражданите в твоята нова родина - примерите са много - от арестите на мирно протестиращи граждани, през следенето в нета, до изключително радикалните действия на вашата полиция (имаше един случай преди 1-2 години на застреляна майка, която карала близо до белия дом пеленачето си, прилошало и и се забила в оградата с колата - местните гардове са я застреляли на място, като заплаха за сигурността - тя и оръжие не е имала...)

"Русия е държава с лош стандарт на живот, и нейните граждани са до голяма степен лишени от много от свободите, които са неоспоримо статукво във всяка развита страна от западния свят."
#В това сигурно влиза десетократното увеличение на заплатите от последните 7-8 години насам, един от най-малките външни дългове на страната (между 200 и 400 долара на глава от населението - по памет, сравнен със 40 000 - 50 000 в САЩ).

"Това, че щерките на Путин са учили и живеят не в Русия, а в западни държави, е друго такова."
#Образованието и мястото на постоянно жителство са различни работи - може да е искал, те да видят западния свят и/или да ги държи далеч от Русия (безопасност).

"..или да твърдиш, че лайната са прекрасна, питателна храна за всеки човек. Нищо, че нито ти, нито който и да е друг човек с всичкия си, яде лайна."
#И пак се стигна до ГОВНезия (форма на поезия), защо точно такъв пример даде?


@Оня Дето Го Трият | 24.07.201421:11
“И дали на редовия украинец някой трябва да му плаща за да иска страната му да има западна ориентация?”
Те, за разлика от теб, разбират какво ще им се случи като ги асоциират.

“Платени са само шепата терористи“
Да точно така – тези които завзеха властта със оръжие вече могат да се нарекат така – има прогрес при теб 

“дето пуцат по самолети като на селска сватба“
На всяка сватба, ПВО – това да не ти е войната в Ирак, където по погрешка обстреляха сватба, понеже там по навик (както и у нас) се стреля на сватба – великите войници взели сватбата за местен бунт, брех да му се не знае и гениите...

@Оня Дето Го Трият | 25.07.201422:56
“По-съществен елемент от езиковия е финансовия елемент. Вярвай ми, че и китайски символи ще науча ако имам финансов стимул... “
Именно – и защо тогава тези хора не са заминали за САЩ, като толкова апетитна дестинация – Американската мечта, ливадката пред къща, която е еднаква с целия квартал и кофата сладолед в хладилника?

""Тея сириици" са при нас именно, щото им е по-достижим вариант от мечтаната сърцевина на ЕС - Германи, Франция и т.н. "
#Не, тук са именно поради причините засегнати от Родриго – трябва им „трамплин” за друга част от Европа, тук няма какво да чинят.

"Точно както на един мизерен узбекистанец Русия му е добра спирка. Може да не иска да продължи по нататък. "
#Какво значи може, нали си говорим точни неща – има една утопия и всички пеперуди на там летят, докато в Русия е глад и мизерия.
Апропо – защо Узбекистанеца да е мизерен. Вярно е, като нямате аргументи тук се прибягва масово до обиди и епитети.
   

оценка

+2 -2

Най-коментирани