Девет условия за примирието в Украйна | webcafe.bg
newscafe

Девет условия за примирието в Украйна

Webcafe.bg
20.09.2014, 08:47 (обновена 20.09.2014, 08:52)
Граничен контрол

Контактната група за Украйна подписа меморандум, описващ режима за примирие след преговори, продължили седем часа в столицата на Беларус - Минск, съобщава ИТАР ТАСС.

Документът от 9 точки предвижда прекратяване на употребата на оръжие от страните в конфликта, както и спиране на военните им формирования до линията на съприкосновение.

Подразделенията и военните формирования на страните в конфликта са задължени да останат на позициите, които заемат към 19 септември. Забранява се използването на всички видове оръжия и предприемането на настъпателни бойни действия.

В документа се включва забрана за разполагане на нови минно-взривни заграждения, забрана за полети на военната авиация, в това число безпилотни комплекси и др., с изключение на летателни апарати на ОССЕ.

Страните са се споразумели и за извеждане на чуждите наемници от зоната на конфликта. Ще продължи размяната на военнопленници.

На срещата не е обсъждан статутът на териториите, завзети от проруските сепаратисти.

Задачата за контрол над изпълнението на постигнатите договорености е възложена на ОССЕ.

Принципното споразумение за прекратяване на бойните действия беше постигнато на 5 септември.

Oще: военни действия  военнопленници  война  меморандум  минск  преговори  примирие  русия  сепаратисти  украйна 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.09.2011, 08:58

2 янаки | 21.09.201410:35

Нашите медии от верноподаннически чувства прекаляват и „заклеймяват” враговете на нашите приятели, по-ревностно от нашите приятели.
Ето преведени от мен няколко абзаца от „Геополитика на унижението” - "Slate.fr", Франция:

"На Запада е необходимо най-спешно да заеме по отношение на арабите, турците и руснаците точно същата позиция, която беше приета по отношение на Германия през 1945 г.: да вземе под внимание техните интереси, да не рзкъсва връзките с тях, да им предложи съвместни проекти и им даде място в управлението на тези проекти.

Както се случва и в отношенията между хората, така и между нациите, унижението може да доведе само до необмислени постъпки, нови войни и конфликти.

Затова е много важно, да не се унижават другите, да се прояви уважение към тях. Ако не ни се отдаде да избегнем унижението, необходимо е да се съхрани диалога, поне до тогава, докато униженият все още е готов за разговори и не се е превърнал в нвпримирим враг, на който само със сила е възможно да попречим да не ни навреди.

Така през 1919 г. унижението на Германия с тъпия Версаилски договор, доведе до победата на нацизма..... Точно така унизителният отказ да се приеме Турция през 1995 г. в ЕС я хвърли в обятията на ислямизма, който все още е умерен, но не е далече денят да се превърне във враг.......

И накрая, сега става дума за унижението на Русия, стремежът да се изолира от останалия свят затова, защото тя не е съгласна с това към рускоезичното население на Украйна да се отнасят като към граждани от второ качество....... Особено глупаво изглежда поведението на поляците, които са готови да направят всичко за изолациятя на Русия, така както готова на всичко беше Франция, за да изолира Германия през 20-те години на миналия век.

Третата световна война може да стане естествено продължение на тази геополитика. Вече и в Вашингтон, и в Москва се изказват националистически, конспиративни и воинствени мнения, които могат да доведат до най-лошия сценарий просто по пътя на натрупване на глупостта и злобата.

Франция може и е длъжна да излезе с предложение за промяна на доктрината. Тя трябва да придобие смелост да скъса със „слугинажа” на другите европейци, и както не веднъж е постъпвала в миналото, да стане главна движеща сила на политиката на уважение. Даже ако и се наложи да постои в самота.

Ето и линк към статията; http://www.slate.fr/story/92169/geopolitique-humiliation
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

1 dedo adji | 21.09.201400:48

Абе дайте ги тия 9 точки, че да видим ще има ли мир или да избягваме да ходим натам.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани