Руски комунисти разменят Гари Каспаров за шпионите си | webcafe.bg
newscafe

Руски комунисти разменят Гари Каспаров за шпионите си

Webcafe.bg , По БТА
02.07.2010, 15:55 (обновена 02.07.2010, 16:32)
каспаров

"Трябва незабавно да арестуваме либералния опозиционен лидер Гари Каспаров", казва лидерът на сталинистката организация „Комунисти от Петербург" Сергей Малинкович. който иска да размени легендата в шахмата с арестуваните в САЩ шпиони.

Не е трудно да откопчим агентите си от ръцете на врага - просто трябва да ги разменим за Гари Каспаров, либералния реформатор Анатолий Чубайс и всички онези, които са свързани със САЩ.

За това призова днес лидерът на сталинистката организация "Комунисти от Петербург" Сергей Малинкович, изумен от ареста в САЩ на десетте предполагаеми шпиони, работили за руската Служба за външно разузнаване.  

"Това са наши граждани, те са живели и работили там в най-добрата героична традиция на съветското разузнаване", каза Малинкович, цитиран от "Москоу нюз". "Още тогава знаехме всичките им тайни, можехме да анексираме САЩ", допълва той.

Въпреки че е разочарован, че агентите се предали без съпротива, Малинкович настоява те незабавно да бъдат откопчени от ръцете на врага: "Това не е трудно - просто трябва да ги разменим. Трябва незабавно да арестуваме либералния опозиционен лидер Гари Каспаров, либералния реформатор Анатолий Чубайс и всички онези, свързани със САЩ."

Към изброените Малинкович добавя и "половината от партията "Яблоко" и Горбачов".

Според верния на Сталин комунист арестуваните в САЩ агенти са били зле подготвени за работата си. "Путин, който е бивш агент (на КГБ - бел.р.), би трябвало действително да им каже да влязат отново във форма", каза той по адрес на руското външно разузнаване.

"Те изглеждат като аматьори!"

Това каза за арестуваните шпиони Николай Злобин от американския Институт за световна сигурност. "Лесен и евтин начин руската Служба за външно разузнаване да има някого под ръка. Изглежда сякаш не са имали време да направят каквото и да е", смята той.

Руското външно министерство призна, че арестуваните са руски граждани, но отбеляза, че те не са сторили нищо, което да навреди на американските интереси.

"Това показва, че операцията е реална", коментира Злобин.

Според експерти заподозрените агенти вероятно са част от спяща клетка и не е задължително да са обучени като супершпионите, представяни във филми и романи, посочва анализ на "Москоу нюз".

Генадий Евстатиев, генерал от запаса от Службата за външно разузнаване и експерт по сигурността, каза, че не може да коментира как Службата за външно разузнаване оперира. Впечатлението му е обаче, че броят на задържаните хора е доста голям.

Агентите на САЩ - улични чистачи

Малинкович допълни, че има нелегални шпиони - като агентите, задържани в САЩ, които работят за американското правителство в Русия. "Те живеят тук - портиери през деня и предаващи секретна информация през нощта. Един подозрителен уличен чистач непрекъснато ми задава въпроси за моята партия. Има много хора като него."

Колкото по-лоши са отношенията между Русия и САЩ, толкова по-добре за Русия, смята сталинистът и напада президента на САЩ Барак Обама: "Мислехме, че той ще бъде като американската комунистка Анджела Дейвис. Но се оказа по-лош от Джордж Буш".

Oще: гари каспаров  комунисти  русия  сащ  шпиони 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани