"Тежката артилерия" торпилира борда на "Пирогов" | webcafe.bg
newscafe

"Тежката артилерия" торпилира борда на "Пирогов"

Webcafe.bg
21.06.2012, 12:55 (обновена 21.06.2012, 14:42)
Десислава Атанасова

Снимка: © Sofia photo agency

След седмица, в която не мина ден без някой от "Пирогов" да признае в сутрешния блок на bTV за злоупотреби, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова смени двама от борда и го увеличи на пет човека

След седмица, в която не мина ден без някой от "Пирогов" да признае в сутрешния блок на bTV за злоупотреби, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова смени двама от борда и го увеличи на пет човека.

Преди това стана ясно, че е приключила проверка на лечебното заведение, а докладът от 157 страници е връчен на директора на Института за спешна медицинска помощ.

Здравният министър смени двама от членовете на борда на директорите на "Пирогов".

Освободени са д-р Чавдар Маринов, който вече не работи в здравното министерство и поради това не може да го представлява, и гръдният хирург проф. Данаил Петров - също представител на държавата в борда. От здравното министерство уточняват, че техните правомощия са прекратени, но не са освободени от отговорност.

Броят на членовете на Съвета на директорите на лечебното заведение се увеличава от 3 на 5 души и се определя нов петчленен състав. В него като нови членове влизат Звездица Евгениева Велизарова, Стефан Александров Белчев, проф. д-р Петър Димитров Николаков и Гергана Илиева Кирова.

Звездица Велизарова има магистърска степен по "Финанси". От 2006 г. е държавен вътрешен одитор в дирекция "Вътрешен одит" на Министерство на финансите. Стефан Белчев е директор на дирекция "Вътрешен одит" в Министерство на финансите от 2006 г. Притежава специалности по "Финанси" и "Икономика и управление на промишлеността". Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове.

Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Завършила е специалност "Право", има и второ висше образование по икономика.

Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения. Старши научен сътрудник първа степен.

Oще: борд  десислава атанасова  министър  пирогов  смени 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани