"Тежката артилерия" торпилира борда на "Пирогов" | webcafe.bg
newscafe

"Тежката артилерия" торпилира борда на "Пирогов"

Webcafe.bg
21.06.2012, 12:55 (обновена 21.06.2012, 14:42)
Десислава Атанасова

Снимка: © Sofia photo agency

След седмица, в която не мина ден без някой от "Пирогов" да признае в сутрешния блок на bTV за злоупотреби, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова смени двама от борда и го увеличи на пет човека

След седмица, в която не мина ден без някой от "Пирогов" да признае в сутрешния блок на bTV за злоупотреби, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова смени двама от борда и го увеличи на пет човека.

Преди това стана ясно, че е приключила проверка на лечебното заведение, а докладът от 157 страници е връчен на директора на Института за спешна медицинска помощ.

Здравният министър смени двама от членовете на борда на директорите на "Пирогов".

Освободени са д-р Чавдар Маринов, който вече не работи в здравното министерство и поради това не може да го представлява, и гръдният хирург проф. Данаил Петров - също представител на държавата в борда. От здравното министерство уточняват, че техните правомощия са прекратени, но не са освободени от отговорност.

Броят на членовете на Съвета на директорите на лечебното заведение се увеличава от 3 на 5 души и се определя нов петчленен състав. В него като нови членове влизат Звездица Евгениева Велизарова, Стефан Александров Белчев, проф. д-р Петър Димитров Николаков и Гергана Илиева Кирова.

Звездица Велизарова има магистърска степен по "Финанси". От 2006 г. е държавен вътрешен одитор в дирекция "Вътрешен одит" на Министерство на финансите. Стефан Белчев е директор на дирекция "Вътрешен одит" в Министерство на финансите от 2006 г. Притежава специалности по "Финанси" и "Икономика и управление на промишлеността". Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове.

Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Завършила е специалност "Право", има и второ висше образование по икономика.

Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения. Старши научен сътрудник първа степен.

Oще: борд  десислава атанасова  министър  пирогов  смени 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани