ЧЕЗ приключи въвеждането на системата за отчитане на електромерите с преносими терминали | webcafe.bg
newscafe

ЧЕЗ: Край на грешните сметки за ток

Webcafe.bg
20.09.2010, 15:17 (обновена 20.09.2010, 15:21)
ян вавера, чез

Снимка: © ЧЕЗ

ЧЕЗ приключи въвеждането на системата за отчитане на електромерите с преносими терминали. На снимката - Ян Вавера, регионален мениджър на ЧЕЗ за България

ЧЕЗ приключи успешно въвеждането на системата за отчитане на електромерите с преносими терминали, съобщиха от компанията.

Инвестицията в проекта е на стойност 1,8 млн. лева, а целта му е да подобри обслужването на клиентите, като сведе до минимум възможността за допускане на неточности при записване и въвеждане на данните.

Показанията на всички абонати на компанията вече се отчитат с помощта на електронни устройства.

"Отчитането на електромерите с преносими терминали е модерна технология, с която компанията ни оптимизира проверката и въвеждането на данните и прави още една крачка в посока подобряване на обслужването на клиентите", каза Крум Анастасов, директор „Мерене и управление на данните" в „ЧЕЗ Разпределение България".

Преносимият терминал е устройство, което съдържа информация за местонахождението на обектите и данните на потребителите. То позволява показанията за изразходваната електроенергия да се въвеждат автоматично в клиентската система на ЧЕЗ в момента на самото отчитане.

Електронното устройство гарантира допълнително точността на записаните данни чрез сигнал, който алармира служителя в случай че въведените стойности се различават съществено от реалните.

Oще: отчитане на тока  чез 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.08.2010, 01:03

1 Radoslav Nenchovski | 23.09.201002:51

С други думи от тефтери минават на електронни такива, което не им пречи пак да ни надписват сметките. Лош или много луд
   

оценка

+0 -0