Нидал Алгафари напуска АБВ обиден | webcafe.bg
newscafe

Нидал Алгафари напуска АБВ обиден

Webcafe.bg
15.02.2014, 16:27 (обновена 16.02.2014, 10:02)
Нидал Алгафари

Пиарът Нидал Алгафари напуска АБВ

Режисьорът и пиар спец Нидал Алгафари напуска АБВ на бившия президент Георги Първанов - и го съобщи чрез профила си във Facebook.

В отговор на въпрос това е факт, Първанов заяви преди ден: "Няма да коментирам въпроси, които са възникнали в експертното осигуряване на АБВ, Нидал е част от него".

В профила си във Facebook Алгафари цитира френския специалист в сферата на пиара Лерой, че ПР е "комплекс от координирани действия за въздействие върху общественото мнение, насочени към това да се изменят в полза на организацията нагласите и поведението на хората".

"Започвам с този цитат за да обясня на тези, които не са запознати, каква е същността на ПР-а, поне според хора разбиращи от занаята! Вероятно разбирането ми за ПР, пък и не само моето, видно от цитата по-горе, не включва да стоя мирно, да викам до полуда "Осанна" и когато пресъхнат устните на някой по дискусиите да изтичам бързо за вода!", пише режисьорът.

"Искрено съжалявам, че така грозно се бях заблудил, ама за това съм си виновен само аз. Първа грешка, имах кауза, която се оказа, че за даден момент е приемлива за някой, а после се оказа,че няма нужда от хора с каузи. Втора грешка, въобразих си, че съм част от колектив, а се оказа, че съм техническо лице по обслужването! Трета грешка, когато някой те предаде един път, втори път, трети път, а аз продължавам да падам в същата дупка не е само грешка, а пълно слабоумие! Четвърта грешка, не съобразих, че в монархия трябва да си поданик, а не мислител! Пета грешка, да се хвърляш на амбразурата и да даваш всичко от себе си с плам, да залагаш името и реномето си само защото си от експертното обслужване си е наистина... вселенска глупост!"

Алгафари уточнява, че заради много близък приятел е отишъл днес на националното съвещание на АБВ. "Изслушах всички мъдри изказвания и разбрах, че даже на ниво на експертното обслужване не бих могъл да дам очакваното от мен", пише той. И допълва, че ще очаква предложения за "това, което мога да правя, без да търся кауза или политика. Просто ще си върша работата за която мисля, че имам някаква квалификация, опит и знания".

АБВ ще се бори за три места в Европарламента

Националната гражданска инициатива АБВ си поставя за цел минимум три места в Европарламента, стана ясно след първия й форум с представители от всички региони на България.

Евроизборите са в края на май, а България има право на 17 места в Европарламента.

АБВ ще определи стратегиите си, с които смята да печели гласоподаватели, около демографската ситуация. Започва и националната кампания "Аз подкрепям АБВ".

Oще: абв  георги първанов  нидал алгафари  президент 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани