Кипър обяви данъчна амнистия до Нова година | webcafe.bg
newscafe

Кипър обяви данъчна амнистия до Нова година

Webcafe.bg
19.07.2013, 14:20 (обновена 19.07.2013, 16:35)
Евро

Заради кризата в банковата си система, Кипър планира данъчна амнистия

Правителството на Кипър реши да даде данъчна амнистия за репатриране на капитали до 31-ви декември 2013 г., предаде БНР.

Данъчната амнистия се прави за целите на привличане на чуждестранни инвестиции и подобряване на ликвидността в страната, при създалата се извънредна ситуация в икономиката й.

Правителството се ръководи от философията "да" на данъчна амнистия при определени условия и репатриране на капитал, защото ние сме в тежка икономическа криза и ни трябва ликвидност за покриване на спешни нужди, обясни правителственият говорител Христос Стилианидис.

В същото време еднакво важна цел за правителството са мерките срещу укриването на данъци, към което то е особено чувствително. Данъчната амнистия няма да бъде универсално приложима и ще се предоставя по определени критерии.

Репатрираните средства трябва да се използват за преки и измерими инвестиции или за погасяване на задължения към банки или към държавата.

Те също така могат да се депозират в банките на срочен депозит от 5 години и след това да се използват за закупуването на държавни облигации.

Тези, които получават данъчна амнистия, ще бъдат освободени от плащане на данък върху доходите.

Правителството натовари министъра на финансите и компетентните служби до 2 седмици да изготвят проект на закон за данъчната амнистия и да го представят на кабинета.

Oще: банки  данъчна амнистия  депозити  капитали  кипър  криза  философия 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани