Рокади в НАП, а шефът - на избори | webcafe.bg
newscafe

Рокади в НАП, а шефът - на избори

Webcafe.bg
29.03.2013, 11:37 (обновена 29.03.2013, 16:23)
Красимир Стефанов

Снимка: © БГНЕС

Красимир Стефанов не се справи със събираемостта, но ще е втори в листата на ГЕРБ за Хасково

Предстоят рокади в ръководството на Националната агенция за приходите (НАП), съобщава "Труд", като причината е недоброто изпълнение на приходите.

Бойко Атанасов, шеф на най-голямата териториална дирекция - софийската, за втори път ще се върне на поста зам.-директор на НАП. Той ще замени Христо Костадинов, който ще се върне като шеф на дирекцията във Велико Търново най-вероятно по "лични причини".

Търси се временен заместник на шефа на НАП Красимир Стефанов, който се очаква да излезе в отпуск, за да се включи в предизборната кампания на ГЕРБ. Оказа се, че ще е втори в листата в Хасково, която ще се води от бившия енергиен министър Делян Добрев, който е родом оттам. Въпреки проблемите със събираемостта на приходите по време на мандата на ГЕРБ, Стефанов получава място в листите... Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции.

Не е ясно дали Бойко Атанасов ще поеме и функцията и. д. шеф на НАП. Той стана зам.-шеф на НАП в началото на 2009 г., като преди това оглавяваше столичната териториална дирекция. През 2011 г. бе понижен, като се върна на поста шеф на данъчните в София.

Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции.

Междувременно от НАП вече обявиха, че Атанасов е назначен за заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, а Костадинов се връща начело на НАП във Велико Търново.

Длъжността директор на дирекцията на НАП в София до провеждането на конкурс ще се изпълнява от Илиана Христова, досегашен директор на дирекция "Контрол" в столичната НАП.

Ресорът, за който ще отговаря Бойко Атанасов, включва всички т.нар. оперативни дейности в агенцията - дейностите по данъчно-осигурителен контрол, борбата с данъчните измами, обслужване на клиенти, принудително събиране; функциите, свързани с допълнителното задължително пенсионно осигуряване, кол центъра на агенцията, обмена на информация с данъчните администрации в ЕС и Интрастат.

Атанасов ще отговаря пряко и за цялостната дейност на териториалните дирекции на НАП.

Oще: красимир стефанов  листа  нап  рокади  ръководство  хасково 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.02.2012, 15:59

2 Не е задължително да си луд | 29.03.201320:41

Добре де, руса съм, ама даже аз разбрах, че "...Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции..."

Все пак, казано е: "И не споменавай напразно името Му!" Шокиран

=====
"... Въпреки проблемите със събираемостта на приходите по време на мандата на ГЕРБ, Стефанов получава място в листите... Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции.

Не е ясно дали Бойко Атанасов ще поеме и функцията и. д. шеф на НАП. Той стана зам.-шеф на НАП в началото на 2009 г., като преди това оглавяваше столичната териториална дирекция. През 2011 г. бе понижен, като се върна на поста шеф на данъчните в София.

Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции..."
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 29.03.201312:29

Готино.
Човека се е оакал като управленец в НАП, с други думи се е доказал като некадърник в някаква степен, но ... няма проблем да стане законотворец в парламента.
И после 'що законите ни за нищо не стават ...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани