Рокади в НАП, а шефът - на избори | webcafe.bg
newscafe

Рокади в НАП, а шефът - на избори

Webcafe.bg
29.03.2013, 11:37 (обновена 29.03.2013, 16:23)
Красимир Стефанов

Снимка: © БГНЕС

Красимир Стефанов не се справи със събираемостта, но ще е втори в листата на ГЕРБ за Хасково

Предстоят рокади в ръководството на Националната агенция за приходите (НАП), съобщава "Труд", като причината е недоброто изпълнение на приходите.

Бойко Атанасов, шеф на най-голямата териториална дирекция - софийската, за втори път ще се върне на поста зам.-директор на НАП. Той ще замени Христо Костадинов, който ще се върне като шеф на дирекцията във Велико Търново най-вероятно по "лични причини".

Търси се временен заместник на шефа на НАП Красимир Стефанов, който се очаква да излезе в отпуск, за да се включи в предизборната кампания на ГЕРБ. Оказа се, че ще е втори в листата в Хасково, която ще се води от бившия енергиен министър Делян Добрев, който е родом оттам. Въпреки проблемите със събираемостта на приходите по време на мандата на ГЕРБ, Стефанов получава място в листите... Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции.

Не е ясно дали Бойко Атанасов ще поеме и функцията и. д. шеф на НАП. Той стана зам.-шеф на НАП в началото на 2009 г., като преди това оглавяваше столичната териториална дирекция. През 2011 г. бе понижен, като се върна на поста шеф на данъчните в София.

Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции.

Междувременно от НАП вече обявиха, че Атанасов е назначен за заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, а Костадинов се връща начело на НАП във Велико Търново.

Длъжността директор на дирекцията на НАП в София до провеждането на конкурс ще се изпълнява от Илиана Христова, досегашен директор на дирекция "Контрол" в столичната НАП.

Ресорът, за който ще отговаря Бойко Атанасов, включва всички т.нар. оперативни дейности в агенцията - дейностите по данъчно-осигурителен контрол, борбата с данъчните измами, обслужване на клиенти, принудително събиране; функциите, свързани с допълнителното задължително пенсионно осигуряване, кол центъра на агенцията, обмена на информация с данъчните администрации в ЕС и Интрастат.

Атанасов ще отговаря пряко и за цялостната дейност на териториалните дирекции на НАП.

Oще: красимир стефанов  листа  нап  рокади  ръководство  хасково 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.02.2012, 15:59

2 Не е задължително да си луд | 29.03.201320:41

Добре де, руса съм, ама даже аз разбрах, че "...Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции..."

Все пак, казано е: "И не споменавай напразно името Му!" Шокиран

=====
"... Въпреки проблемите със събираемостта на приходите по време на мандата на ГЕРБ, Стефанов получава място в листите... Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции.

Не е ясно дали Бойко Атанасов ще поеме и функцията и. д. шеф на НАП. Той стана зам.-шеф на НАП в началото на 2009 г., като преди това оглавяваше столичната териториална дирекция. През 2011 г. бе понижен, като се върна на поста шеф на данъчните в София.

Най-късно до неделя списъкът с водачите на листите ще бъде представен на Бойко Борисов, който да нанесе последните корекции..."
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 29.03.201312:29

Готино.
Човека се е оакал като управленец в НАП, с други думи се е доказал като некадърник в някаква степен, но ... няма проблем да стане законотворец в парламента.
И после 'що законите ни за нищо не стават ...
   

оценка

+0 -0