Броят на интернет потребителите в света ще надмине 2 милиарда тази година | webcafe.bg
newscafe

Станахме 2 милиарда в Интернет

Webcafe.bg
20.10.2010, 16:46 (обновена 20.10.2010, 17:20)
компютър

Снимка: © Getty Images

Очаква се от 226 млн. нови интернет клиенти тази година 162 млн. да бъдат от развиващите се държави.

Броят на интернет потребителите в света ще надмине 2 милиарда тази година. Така ползващите Интернет се приближават до дял от близо една трета от световното население, което е около 6.9 млрд. души.

Данните са от доклад на Международния телекомуникационен съюз (ITU) към ООН, цитиран от investor.bg.

Броят на потребителите се е удвоил през последните 5 години. Очаква се от 226 млн. нови интернет клиенти тази година 162 милиона да бъдат от развиващите се държави, където темповете на увеличение вече са по-високи.

Въпреки това до края на 2010 г. 71% от населението в развитите държави ще е онлайн спрямо едва 21% от хората в развиващите се страни.

От ITU посочват, че е от голямо значение за развиващите се икономики да изграждат високоскоростна инфраструктура.

Достъпът до глобалната мрежа варира в широки граници между различните региони. От европейците онлайн са 65%, от хората в Северна и Южна Америка активни в мрежата са 55 %, в сравнение с едва 9,6% от населението в Африка и 21,9% в Азиатско-тихоокеанския регион.

Достъпът до интернет от училище, работа и публични места е от ключово значение за развиващите се държави, където само 13,5% от хората имат достъп от вкъщи спрямо 65% в развитите страни.

Oще: интернет  потребители 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.