Бившият вътрешен министър Цветанов е послушван заради делото срещу Орлин Тодоров | webcafe.bg
newscafe

Цветан Цветанов - законно подслушван

Webcafe.bg
30.01.2014, 08:48 (обновена 30.01.2014, 09:12)
цветан цветанов, бойко борисов

Според адвоката на Цветан Цветанов, подслушвани са и той, и Бойко Борисов

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е бил подслушван законно, със съдебно разрешение, съобщи неговият адвокат Менко Менков, пише "Сега".

Защитникът се позова на материалите по делото за незаконото пенсиониране на бившия РЗ БОП Велико Търново Орлин Тодоров, които бяха предявени наскоро.

Според него не е ясно кога точно е започнало подслушването, най-вероятно е станало през ноември м.г., и е възможно СРС-тата все още да се прилагат.

"При предявяване на материалите на 22 януари тази година водещите разследването са поискали от прокуратурата прекратяване на използваните оперативни способи съгласно чл. 6 от Закона за СРС на контролираните лица и документиране на тяхната дейност съгласно чл. 11 от Закона за СРС.

Това СРС е действало поне в последните два месеца, по закон то може да бъде не повече от 6 месеца, а те са поискали предсрочното му прекратяване - от анализа на получената до момента информация чрез СРС се налага извода, че не могат да бъдат събрани данни относими към предмета на разследването по делото.

Т.е. какви данни ще се съберат с това СРС сега след като всичко се е случило преди 2 години? И след като разследващите казват, че не могат да бъдат събрани никакви данни относими към предмета на доказване?", попита Менков.

Най-странното според Менков е, че СРС-тата се прилагат по дело, което е приключило през 2012 г. "Какво очакват да научат?", попита той.

Менков още днес ще депозира до всички институции искане незабавно да бъдат изготвени веществените доказателствени средства на въпросните СРС-та, тъй като ако в 10-дневен срок не бъде поискано от задаващия мероприятието изготвяне на веществените доказателствени средства, информацията подлежи на унищожаване съгласно закона.

Според Менков с прилагането на СРС спрямо Цветанов са подслушвани и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и други политици.

Oще: гдбоп  менко менков  подслушване  срс  цветан цветанов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.01.2014, 16:45

3 Гюро Михайлов | 30.01.201416:47

Ако го бяха подслушвали незаконно, нямаше да се възбуди толкова.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.01.2014, 13:55

2 Petar Stoimenov | 30.01.201414:45

Много ясно, че ще го подслушват, той е криминален елемент. Бойко и Цецо винаги са били от криминалния контингент.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

1 sim4o | 30.01.201414:17

Цецомобилите законно ли бяха вкарани у нас .. ако да - значи и подслушванията с тях , са законни ..
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани