Награда от 1000 лв. за информация по случая с одраното куче | webcafe.bg
newscafe

Награда от 1000 лв. за информация по случая с одрано куче

Webcafe.bg , По БГНЕС
04.09.2010, 12:10 (обновена 04.09.2010, 13:32)
Кучета

Снимка: © БГНЕС

От "Четири лапи" и Animal Rescue Sofia са категорични, че една от причините за зачестилите случаи на садизъм спрямо животни е липсата на реални санкции за извършителите.

Награда от 1000 лв. за информация, която да помогне за разкриването на убийците на кученцето Джеси в приюта в с. Горни Богров, обявиха организациите за защита на животните "Четири лапи" и Animal Rescue Sofia.

Организациите припомнят, че на 28 август през нощта неизвестно лице влиза с взлом в приюта за безстопанствени кучета в с. Горни Богров до София и убива по особено мъчителен и жесток начин 3-месечното кученце Джеси – животното е било одрано живо и обезглавено, като трупът и свалената козина са били показно оставени в двора на приюта. Служители от Пето РПУ в София разследват случая.

Наградата ще бъде предоставена само срещу надеждна и достоверна информация и готовност за съдействие на следствените органи. "Все още сме в шок от преживяното в събота", коментира Надя Станчева от Animal Rescue Sofia.

"Това е поредното безсмислено показно убийство на животно, но жестокостта, с която е извършено, надминава границите на нормалното поведение. Убедени сме, че извършителят е човек със сериозни отклонения, който може да бъде опасен и за околните и мястото му е в затвора."

От "Четири лапи" и Animal Rescue Sofia са категорични, че една от причините за зачестилите случаи на садизъм спрямо животни е липсата на наложени реални санкции за извършителите. "За съжаление у нас все още насилието над животни не се счита за престъпление," обяснява Явор Гечев от "Четири лапи". "В момента то се счита за административно нарушение, предвиждащо глоба до 1000 лв., но на практика наказания не се налагат, а контролният орган - Националната ветеринарномедицинска служба - няма капацитета и правомощията да разследва.

Полицията пък почти винаги отказва да приема жалби за насилие над животни. Именно затова ще продължим да настояваме случаите на особена жестокост към животни да бъдат обявени за престъпление, както е във всички останали страни от Европейския съюз."

Всеки, който иска да подаде информация за извършителите на убийството на Джеси, може да направи това на имейлите на двете организации: office@vier-pfoten.org и office@arsofia.com, както и на телефон 953 17 84.

Oще: животни  защита  кучета  убийство 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.12.2010, 12:21

4 Ayla866 | 20.12.201012:27

Радослав Начовски. Обяснете моля каква е причината да изпитвате такава смъртна злоба към "бездомните пумии" ? Дали се дължи на комплекси, лошо възпитание или просто липса на сърдечност и здрав разум ? Няма какво друго да е, щом човек желае смъртта на невинно, беззащитно същество, което живее на улицата в ужасни условия. НИЕ сме виновни за това и НИЕ сме отговорни за тях. Нима не сте чувал, че нивото на една нация се определя от отношението и към животните? Определете сами вашето ниво.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.08.2010, 01:03

3 Radoslav Nenchovski | 11.09.201015:30

Ти се научи да пишеш грамотно и после ми говори какво "ше ми отива".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.09.2010, 17:08

2 Lubomir Minchev | 09.09.201021:04

Купи си пистолет с капси,брат - най-ше ти отива!
Много постове,много килограми сичко трупаш - нищо не излиза Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.08.2010, 01:03

1 Radoslav Nenchovski | 09.09.201018:17

"Това е поредното безсмислено показно убийство на животно, но жестокостта, с която е извършено, надминава границите на нормалното поведение. Убедени сме, че извършителят е човек със сериозни отклонения, който може да бъде опасен и за околните и мястото му е в затвора."

Това е поредното показно убийство на животно, за да ви докажат, че каквито и закони за защита на зверовете по улиците да вкарвате все пак сте безсилни. Нали по едно време навсякъде се пишеше, че вече сме имали закон, който гарантирал затвор за насилие над животно. Това убийство е просто за доказателство, че с или без закон човек може безнаказано да убие животно. Което ме подсеща, че трябва да разпитам какво оръжие може да се вземе без разрешително и да започна да прочиствам квартала от бездомните помии наоколо...
   

оценка

+0 -0