Столичното парно плаща на „Булгаргаз” до средата на февруари | webcafe.bg
newscafe

Столичното парно плаща на „Булгаргаз” до средата на февруари

Webcafe.bg
03.01.2011, 14:05 (обновена 03.01.2011, 14:17)
йорданка фандъкова

Снимка: © Sofia Photo Agency

Столичният кмет Йорданка Фандъкова договори 90% плащане на дълговете на Топлофикация - София към Булгаргаз до февруари

„Топлофикация София" ще изплати около 90 процента от дължимите 100 милиона лева на „Булгаргаз" до средата на следващия месец.

Това стана ясно след среща на кмета на София Йорданка Фандъкова с изпълнителните директори на топлофикационното дружество Стоян Цветанов и на газовата компания Димитър Гогов.

„Цветанов ни увери, че в рамките на около 40 дни около 90 процента от тези 100 милиона лева, за които ви казах в края на миналата година, ще бъдат изплатени. Това за нас е гаранция, че ние ще можем да покриваме задълженията си към нашите доставчици. Най-големият потребител и клиент на „Булгаргаз" следва да получи този кредит на доверие и, разбира се, трябва да го изпълни", заяви Гогов.

В края на миналата година стана ясно, че е възможно София да остане на студено заради големите задължения на столичното парно към „Булгаргаз" за доставяно гориво.

Ще удвоим усилията по отношение на некоректните платци, заяви от своя страна и Стоян Цветанов - шеф на Топлофикация София. Той се закани, че тези, които не си плащат сметките за парно могат да очакват трудна 2011 година.

При две неплатени сметки от Топлофикация София ще прозвъняват на потребителите, а тези които системно не си плащат сметките, могат да очакват съдебни производства.

Цветанов посочи, че съдебната събираемост на задълженията се увеличава. Само за миналата година по съдебен път Топлофикация София си е прибрала 14,5 млн. лв. задължения.

Дружеството не планира да покрие текущите си задължения чрез заем. Как обаче столичното парно ще се разплати с Булгаргаз Стоян Цветанов не коментира.

От своя страна шефът на Булгаргаз Гогов каза, че не е наясно каква е ситуацията с топлофикационното дружество в Шумен, което също е натрупало големи борчове. Шуменци дължат 15 млн. лева, докато текущите задължения на столичното „топло" са 100 млн.

Освен „Топлофикация" Шумен със задължения са топлофикациите в Бургас, Враца и Плевен.

Oще: булгаргаз  дългове  е-услуги  йорданка фандъкова  парно  софия  топлофикация  ясли 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани