Тефтерът на Златанов - мистерия за колегите му | webcafe.bg
newscafe

Тефтерът на Златанов - мистерия за колегите му

Webcafe.bg, по Фокус
30.07.2013, 16:12 (обновена 31.07.2013, 10:47)
парламент

Искра Фидосова вече напуска заради скандалните разкрития

Пълно неведение за тефтера на Филип Златанов цари в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, която в написаното от него се очертава като ударна бригада на ГЕРБ.

Членовете й твърдят, че не знаят нищо за поръченията, който е изпълнявал вече бившия им шеф - основно срещу неудобни лица в ГЕРБ.

Сабрие Сапунджиева, Катя Станева и Николай Николов нямат никаква представа за скандалните бележки, които прокуратурата откри като „приятна изненада" в личния бележник на Филип Златанов при обиск в дома му.

Тримата бяха привикани от парламентарната Комисия за борба с корупцията, чийто председател В.С. се самосезира след разкритията на прокуратурата.

В тефтера са описани „директиви" и пояснения какво да се прави с президента Росен Плевнелиев, депутати, кметове, партийци на ГЕРБ и прочее, като основната наставническа линия е „ИФ>ЦЦ>ББ".

Николов не можа да отговори дали бележките на Златанов съответстват на аналогични взети от комисията решения. Оправда се с това, че се води следствие. Колежката му Катя Станева бе по-ясна и заяви, че съвпадение няма, обяснявайки принципите, с които работи комисията.

„.Нашите решения са изготвяни и сме се произнасяли на базата на много, много доказателства. Имаме по две страници и половина изписани доказателства, които сме събирали. Винаги сме изслушвали лицето, срещу което е сигналът, освен ако той не дойде", посочи Станева, отказвайки да й е оказват натиск.

Тя припомни също така, че комисията уведомява прокуратурата, ако открие в сигналите до нея данни за извършено престъпление.

„Има неща, при които пише, че трябва да няма конфликт на интереси, пък ние сме се произнесли, че има или обратната ситуация", обобщи Станева противно на първоначалните намеци от държавното обвинение, че има доста съвпадения.

„Решенията в комисията се взимат от петчленна комисия с три гласа „за". Всеки член на комисията е отговорен пред себе си и пред съвестта си. Ние работим с човешки съдби", допълни Сабрие Сапунджиева.

„Не мога да говоря от името на другите колеги. Лично върху мен не е имало никакъв натиск. „Хората, които ме познават, знаят, че аз не се поддавам на натиск", обяви Сапунджиева. Тя отрича някой да й давал заръки за „удряне" или защита на когото и да било.

Депутатите от комисията решиха за следващото заседание да привикат президента Росен Плевнелиев, чието име също е споменато в записките на Златанов. Същото важи и за самият Златанов, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Искра Фидосова.

Oще: бойко борисов  герб  искра фидосова  конфликт на интереси  филип златанов  цветан цветанов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

1 Mile Manolov | 30.07.201317:01

нея.. него.. се едно неграмотник кат мене е писал тая статия muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани