ЕК одобри универсалното зарядно за GSM-и | webcafe.bg
newscafe

ЕК одобри универсалното зарядно за GSM-и

Webcafe.bg
13.02.2011, 13:19 (обновена 13.02.2011, 13:25)
gsm

Европейската комисия одобри използването на единно унифицирано зарядно устройство за мобилни телефони

Европейската комисия одобри използването на единно унифицирано зарядно устройство за мобилни телефони. То беше представено в Брюксел по време на официално събитие с участието на заместник-председателя на Европейската комисия Антонио Таяни.

Новото зарядно устройство е оборудвано с микро-USB конектор. Унифицираните зарядни устройства ще станат задължителни за всички мобилни телефони, които поддържат пренос на данни от компютър.

Очаква се всички производители, които продават мобилни телефони в ЕС, да бъдат задължени да преминат към новия стандарт. Като основна причина за този преход се назовава удобството на собствениците на мобилни телефони.

Планира се с помощта на унифицирането да се намали и количеството на изхвърляните отпадъци. Проблемът е в това, че повечето производители на мобилни телефони използват собствени зарядни устройства за тях, които при закупуването на нов телефон често се оказват ненужни и се озовават на боклука.

Единният стандарт ще бъде подкрепен от 14 водещи компании като Apple, Nokia, Samsung, LG и др.

Новите зарядни ще започнат да се продават във всички страни на ЕС до края на тази година. Те няма да стават за мобилни телефони от по-ранни поколения.

В ЕС досега има около 500 милиона мобилни телефони и 30 вида зарядни за тях. От подмяната им годишно се отделят 51 000 тона отпадъци.

Oще: gsm  ек  мобилни телефони  универсално зарядно 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.01.2011, 15:01

1 WWW_ORIGINALNI_BE | 13.02.201120:45

Най-странното е че понякога измислят и умни неща не само глупости !
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани