Бойко Борисов размахва справки с неизвинени отсъствия | webcafe.bg
newscafe

Бойко Борисов размахва справки с неизвинени отсъствия

Webcafe.bg, по Dir.bg и К2
06.10.2013, 10:43 (обновена 06.10.2013, 11:18)
бойко борисов

Снимка: © Емакс

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Пламен Орешарски е една кукла на конци

Бойко Борисов отново призова за оставка на кабинета, който не можел да прави реформи. Той представи справка за отсъствия на Ахмед Доган и Сергей Станишев от парламента, за да докаже, че не ГЕРБ пречи на парламентарната работа.

Бившият премиер представи вчера пред радио К2 справка, от която ставало ясно, че в 41-то НС Станишев имал 85 неизвинени отсъствия. Следователно за 4 години той не е ходил на работа 7 месеца (28 седмици), каза Борисов. (Става въпрос не за работни седмици, а за трите дни седмично, в които заседава Народното събрание - бел.р.).

Ахмед Доган имал 471 неизвинени отсъствия в предишния парламент, не е ходил на работа 39 месеца (157 седмици). Делян Пеевски - 378 неизвинени отсъствия, не е ходил на работа 31 месеца (126 седмици).

Борисов представи тези данни, за да обясни, че отсъствието на партията му за около месец от парламента не е била фатално на фона на посочените отсъствия на депутати.

"В петък лидерът на ГЕРБ се регистрира, стои на банката и чака да гласува. БСП и ДПС заедно имат 120 депутати (119, тъй като Делян Пеевски не ходи в парламента до произнасянето на КС - бел.р.), плюс "Атака" стават 143 и пак не могат да си съберат кворум, след като вчера от ГЕРБ се регистрираха 11 души. БСП, ДПС и "Атака" не идват на работа, защото няма какво да подкрепят, срамуват се да признаят, че трите партии са в коалиция, за да съществува парламентът и кабинетът", обясни Бойко Борисов.

Той посочи, че Станишев не го оправдава фактът, че има малки деца и закъснява за работа, защото милиони българи имат малки деца, но ходят навреме на работа.

Борисов подчерта, че парламентът не работи пълноценно вече месеци наред и на хората им станало ясно, че настоящата тройна коалиция не бива на управлява страната.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че управляващите осъществяват "гигантска манипулация на общественото мнение", представяйки доклада за "Авиоотряд 28". Той посочи, че в този доклад влизат полети на президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев, на председателя на Народното събрание, полетите на военните, полетите за спасяване на хора, горски пожари.

Според него, заради начина на представяне на данните по полетите, хората не са могли да сравнят колко и къде е летяно при тройната коалиция - и колко по негово време.

"Станишев е летял повече по екзотични дестинации, докато аз съм летял по магистрали, мостове и строителни обекти и те са факт, летял съм с еврокомисари, за да могат да посетят обектите и после да платят фактурите", подчерта Бойко Борисов.

Бойко Борисов заяви, че правителството трябва незабавно да подаде оставка, а 42 НС да се разпусне, защото не могат да правят реформи и посочи за пример съдебната система, която е обект на вниманието на Европейската комисия и вече 6-та година върху България има мониторинг върху правосъдието и вътрешния ред.

"Пламен Орешарски е една кукла на конци, политически зависим човек, който дори да има някакви експертни качества, нито едно не може да приложи, защото един елементарен финансист, един счетоводител ще ви каже, че в баланса на края на месеца, 6-месечието или годината, ако една фирма, една държава или едно семейство харчи повече отколкото изкарва, то ще фалира", посочи председателят на ГЕРБ.
Той подчерта, че управляващите ежедневно обещават пари- на пенсионери, майки. Според Борисов обаче това не може да стане, тъй като събираемостта на приходи не се увеличавала, а доходите в държавата драстично спадали и растяла контрабандата.
Бившият премиер изрази мнение, че сегашното правителство взима заеми, които ще трябва да бъдат връщани от следващите правителства, което е пагубно за страната.
"Ще трябва отново две и половина години са се затяга колана, за да може вересиите, които Орешарски прави в момента, да бъдат изплатени", посочи още Бойко Борисов.


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани