Крадците върнаха елементи от паметника на Васил Левски | webcafe.bg
newscafe

Крадците върнаха елементи от паметника на Васил Левски

Webcafe.bg, по Агенция Фокус
04.12.2013, 11:18 (обновена 04.12.2013, 20:21)
Паметника Левски

Снимка: © Sofia photo agency

Анонимният бизнесмен е успял да получи част от откраднатите елементи от паметника на Васил Левски

Откупена е част от откраднатите елементи от паметника на Васил Левски, предаде Агенция "Фокус".

Медията се позова на бизнесмена, обявил, че ще плати стократно цената на метала, ако получи ограбените части от паметника. По думите му - откупената част се пази на сигурно място. 

След кражбата на елементи от паметника на Васил Левски в София, на 30 октомври, анонимен български бизнесмен обяви:

"До похитителите на паметника на Васил Левски. Предайте ми реликвите от паметника. Ще получите 100 пъти повече, отколкото ако ги дадете за претопяване. Ще си получите парите на момента. Няма да ви издам. Пуснете ми СМС или се обадете на 0888638963".

След кражбата, министърът на отбраната Ангел Найденов съобщи, че гвардейци могат да пазят паметника, но това така и не се е случи.

След сигнал на режисьора Красимир Иванов, който е станал свидетел как постепенно за десетина дни изчезват различни елементи от монумента, стана ясно, че след набезите на крадците липсват част от грифоните в основата на фенерите, и част от лампионите на върха им.

На 30 октомври от СДВР предадоха на Столична община три елемента от декорацията на паметника на Васил Левски, които бяха откраднати. Върнати бяха не грифоните, а украса на четирите канделабъра.

Заместник-кметът на София Тодор Чобанов съобщи, че кметството е готово да поръча изработката на дуплики на съществуващите предмети, така че монументът да придобие отново предишния си вид.

Oще: васил левски  елементи  кражба  паметник 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани