Докладът за КТБ вече е в парламента | webcafe.bg
newscafe

Докладът за КТБ вече е в парламента

Webcafe.bg
27.10.2014, 16:55 (обновена 27.10.2014, 17:24)
корпоративна търговска банка

Снимка: © webcafe.bg

Докладът на БНБ съдържа неизвестни досега подробности за развитието на събитията около КТБ и надзора й

Докладът на БНБ за развитието на събитията около КТБ и банка "Виктория", както и за предприетите действия, вече е внесен в Народното събрание.

Докладът на Българската народна банка съдържа детайлна информация за събитията и всички предприети действия и взети решения от БНБ по отношение на банката, съобщават от Централната банка.

В доклада се съдържа и информация, която за първи път се представя пред народните представители и широката общественост. В него се съдържат и подробности за първоначалното финансово състояние на КТБ и ТБ „Виктория", изводи от новата надзорна проверка в КТБ, комуникацията с основните акционери, както и кореспонденцията на БНБ с Европейската комисия, Европейския банков орган и Международния валутен фонд.

БНБ предава информация за състоянието на банката от 31.03.2014 г. и резултатите от последната надзорна инспекция, извършена в банката в периода 20.05.2013 г. - 08.07.2013 г. Сходна информация е посочена и за КТБ.

Докладът съдържа и информация за надзорната инспекция в „Корпоративна търговска банка" АД, извършена в периода 7.07.2014 г. - 14.10.2014 г.

Очертани са последващите стъпки, които да бъдат предприети, съгласно действащото законодателство. Целта е приложеният доклад да хвърли допълнителна светлина върху действията на БНБ, които от самото начало, в тяхната логика и последователност, са подчинени на стриктното следване на действащата законова рамка и процедури.

Специалният надзор върху двете банки, който изтича съответно на 20.11.2014 г. за КТБ и на 22.11.2014 г. за ТБ „Виктория".

Ръководството на БНБ призовава народните представители да бъде създадена временна комисия с участието на всички парламентарно представени сили, която приоритетно да обсъди казуса около КТБ още със започването на деловата работа по структурирането на 43-тото Народно събрание.

Преди ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на БСП Михаил Миков бяха единодушни, че заради ситуацията с КТБ трябва да бъде сменено ръководството на БНБ.

Oще: банка  банки  бнб  виктория  иван искров  ктб  народно събрание  парламент  ръководство на бнб 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани