Мая Манолова удари последния звънец на 42 НС | webcafe.bg
newscafe

Мая Манолова удари последния звънец на 42 НС

Webcafe.bg
04.08.2014, 15:42 (обновена 04.08.2014, 15:49)
манолова

Снимка: © webcafe.bg

"Факт е, че имаше кратък живот, работеше в трудна среда, но прие много закони в интерес на гражданите", каза зам.-председателят Мая Манолова и пожела успешна и честна предизборна кампания на колегите си, преди да удари последния звънец.

В последното заседание на 42-то Народно събрание, при демонстративен разпад на управляващата коалиция и едва скрепен кворум, депутатите одобриха отпускането на допълнителни 225 млн. лева към бюджета на НЗОК и още 50 млн. лева за справяне с последствията от наводненията в Северозападна България.

ГЕРБ удържаха на обещанието си и осигуриха кворума на пленарното заседание, след което групата напусна зала, а в дебатите останаха да участват само Цецка Цачева, Менда Стоянова и Десислава Атанасова.

Със 78 "за", 24 и един въздържал се по предложение на БСП парламентът реши да не обсъжда на второ четене актуализацията на държавния бюджет.

Отхвърлено беше и предложението на ДПС за промяна на бюджета с цел да се разреши на вложителите от КТБ да си получат гарантираните депозити, преди БНБ да вдигне специалния надзор на банката.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев опита чрез текста да вкара и задължение за разкриване на банковата тайна за всички депозанти в КТБ, които заемат висши държавни длъжности. Предложението обаче не беше допуснато до обсъждане.

„По това кой как гласува ще познаем кой какви отношения и зависимости има с КТБ. Публичният интерес е свързан с разкриването на банковата тайна, с КТБ, на абсолютно всички публични фигури. Няма никакво оправдание за отхвърляне на това предложение", заяви от трибуната на Народното събрание председателят на ДПС Лютви Местан.

С приемането на актуализацията на бюджета на НЗОК Народното събрание приключи работата си.

"Факт е, че имаше кратък живот, работеше в трудна среда, но прие много закони в интерес на гражданите", каза зам.-председателят Мая Манолова и пожела успешна и честна предизборна кампания на колегите си, преди да удари последния звънец.


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани