Епистоларно за покушението - и Доган | webcafe.bg
newscafe

Епистоларно за покушението - Рost factum от Доган

Webcafe.bg
16.02.2013, 10:01 (обновена 17.02.2013, 11:15)
Ахмед Доган

Снимка: © Tema daily

Ахмед Доган за нападението срещу себе си: След този случай светът няма да бъде същият

След като нападателят на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, публично огласи позицията си в писмо до "Шоуто на Слави", после се изказа и пиарката на ДПС Велислава Кръстева, най-сетне и самият Доган проговори публично за покушението - и също в писмо.

То е озаглавено Post Factum и е публикувано на сайта на ДПС:

Post factum

... в последния момент с периферното си зрение видях насочен пистолет в лявото ми слепоочие и... щракане... Реагирах инстинктивно...

Впоследствие разбрах, че са били три засечки на насочено в главата ми оръжие...

Явно е, че след този случай светът няма да бъде същият.

Нямам никакво съмнение, че това беше опит за публична екзекуция на лидера и на каузата на ДПС. Сценарият, който беше избран от поръчителите на тази публична екзекуция, предполага много кръв за предизвикване на шок и ужас в залата. Голямата мишена е ДПС и етническия мир в страната. По време на криза етническият мир е най-уязвимото място на България и на Балканите.

Оцелях благодарение на Всевишния и на огромната енергия на Колективното тяло на ДПС. Затова и основното ми послание към всеки един от това колективно тяло е да бъдем бдителни и единни.

ДПС няма друг шанс, освен да се развива и утвърждава в европейското политическо пространство. Тъкмо затова, когато ни атакуват с лавини от отрицание и омраза, ние трябва да им отвърнем с разбиране и с осъзнатата воля да наложим Заедността като начин на живот на Балканите.

За да стане това, ДПС има вътрешна потребност от самостоятелна и независима политика, а не от недобронамерени дресьори и диригенти в продуцирането на политическите реалности.

Силно съм притеснен, че от гледна точка на враждебното отношение към различието и другостта Балканите, с типичните си балканизми, са на път да се ситуират в една геополитическа полоса с Близкия изток, образувайки два полюса на етнорелигиозна непоносимост и взаимно отрицание.

Това е изключително тревожна и опасна тенденция. Защото, каквото се случва в единия полюс е въпрос на време да се повтори в другия... Не трябва да допуснем подобен развой на събитията!

Бъдете убедени, че винаги ще бъда в полза на утвърждаването на Колективното тяло и на всеки един от вас.

Обичам ви!"

Oще: ахмед доган  дпс  нападение  октай енимехмедов  писмо  покушение 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

2 MacAllister | 17.02.201319:27

Прав е в страховете си, но пък за ролята на случката ... вярно, ДПС няма да е същото след тая сценка, България ... ъъъ малко е преувеличено, ама може и да се повярва с напън и въображение, но света?!? Ако ще търсим "мъдрост" зад тия му думи ще открием само заплаха - "ние пазим мира, без нас хора готови на всичко ще се домогват до доверието на турците в България". Доколко е реалистична тая заплаха май няма защо да говоря, щото прекалено много хора турят етикета "турци" и спират да мислят. Лошото е, че точно тия, които ни обясняват колко са лоши турците не си дават сметка как една група хора може да стане "лоша" и колко хора има готови да гонят собствените си интереси без оглед на последствията...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

1 daysydogy | 17.02.201313:55

Гъонсурат отвсякъде!!!!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани