Деляне, кажи си | webcafe.bg
newscafe

Деляне, кажи си

Webcafe.bg
22.02.2014, 18:55 (обновена 22.02.2014, 19:17)
Делян Пеевски

Снимка: © Sofia photo agency

Местан призова Пеевски да говори

"Аз имам силно очакване господин Пеевски да дойде в парламента. Той трябва да говори", каза председателят на ДПС Лютви Местан в Нова телевизия. "Един политик трябва да се подлага на трудни разговори, на кръстосани разпити."

Според Местан Пеевски има за казване - за срещите, проведени не само в МВР, и не само с Цветанов, а включително и с господин Бойко Борисов. Защото тези хора не заслужават цената на неговото мълчание.

Миналата седмица с помощта на ръководството в МВР Пеевски каза и доказа документално 40 свои посещения във вътрешеното министерство в мандата на Цветан Цветанов.

"Цената на мълчанието се заплаща от самия Пеевски, и той става удобен виновник за всичко. Аз не знам какво ще стане, но струва ми се, че той направи една много важна стъпка, която трябва да се оцени. Той призна за определени свои срещи, и трябва да продължи, за да снеме обвинението, че представлява задкулисие. И едва тогава вниманието ще се насочи към истинското задкулисие", разви тезата си Местан. Задкулисието според него е в Банкя (там е домът на Бойко Борисов), заключено в тефтерчето на Златанов и всичко, свързано с разговора за Мишо Бирата. Мълчанието на Делян Пеевски обаче фокусирало цялото внимание върху него и на обществото не оставало време да се захване с истинското задкулисие в България.

"Колкото и да ви е странно, аз имам за хоби риболова и на първо място лова. И освен това играя бридж. Нямам четвърто хоби. Ще призная също така, че три или четири пъти съм се озовавал на ловни излети заедно с господин Дъбов, но никога не съм бил на лов с господин Пеевски", каза още Лютви Местан.

Бисеров почива от публичността

Попитан за Христо Бисеров, Местан не призова и него към публичност, а обратно - обясни, че бившият му колега "в момента избира да не е във вниманието на медиите, не желае публичност. Това е негово решение, което аз уважавам.".

Местан каза, че е имал няколко телефонни разговора с него, но последният е бил месец след скандала. "Той е обект на разследване от страна на българската прокуратура и на този етап едва ли бихме могли да научим нещо повече. (...) Господин Бисеров дойде в ДПС преди десетина години като изграден политик, като безспорен авторитет и заемаше достатъчно отговорни позиции в ДПС. Той като политическа кариера не е продукт на ДПС, дойде като изграден политик и аз не знам какви са му личните дела".

Доган в добро здраве

На въпрос за Ахмед Доган, Лютви Местан каза: "За господин Доган най-общо ще кажа, че го виждам в изключително разположение на духа, в перфектна физическа форма. Общо взето, господин Доган наистина не се занимава с оперативна политика. Мисля, че крие известен риск точно аз да говоря за това, тъй като властта на господин Доган не е само формална. Неговата неформална власт е неоспорима и от мен няма да чуете отричане на този факт".

В стила обаче на сами Доган, Местан извади етиническата карта. „Етническото напрежение не е само мит, а опасна реалност". По думите му „в парламента „Атака", ГЕРБ и БСП се надпреварват, кой има по-големи заслуги да се ограничат тези права. Те образуваха едно парадоксално антиевропейско мнозинство. Водим кампанията на български и само когато се налага казваме нещо на майчиния си език и това в България се наказва", добави Лютви Местан.

„Когато говорим за етническо напрежение, трябва да си зададем въпроса, кое реално го провокира", продължи темата наследникът на Ахмед Доган. Той припомни изказване на Борисов, че целите на възродителния процес са били правилни, само методите не били, като пример за такава провокация.

Oще: банкя  бисеров  делян пеевски  доган  дпс  задкулисие  златанов  местан  пеевски  тефтерче 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

1 Rowan | 23.02.201400:15

Кажи си бе Деляне, .... кой те пипа: http://rowancomments.com/maichini_nevoli/
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани