Русия въвежда санкции срещу държавите, въвели санкции срещу нея | webcafe.bg
newscafe

Москва отвръща на санкциите със санкции

Webcafe.bg
06.08.2014, 21:05 (обновена 06.08.2014, 21:32)
владимир путин

Снимка: © Getty Images

Руският президент Владимир Путин издаде указ, с който забранява вноса на селскостопански стоки от държавите, които са санкционирали Москва

Москва реши да отвърне на поредната порция санкции, наложени й заради ситуацията в Украйна. С указ, подписан от руския президент Владимир Путин, се приемат специални икономически мерки за обезпечаване на сигурността на Русия, които включват за една година да се забрани вноса на селскостопанска продукция, суровини и продоволствие от страните, които са въвели санкции срещу Москва.

Аргумент за приемането на забраната е защитата на националните интереси на Русия и влиза в сила веднага след приемането си.

Заради спирането на вноса обаче правителството трябва да вземе мерки, за да не се допусне повишаване на цените на селскостопанската продукция.

Руският външен министър Сергей Лавров заплаши страните, които налагат санкции срещу Русия, със затваряне на руското въздушно пространство. Като коментар на информация, че се разглежда този вариант, той призова държавите, които санкционират Москва, да помислят за тази хипотетична възможност.

„Навярно всички знаят как активно се използва руското въздушно пространство от авиокомпаниите на различни страни, включително европейски, американски и азиатски. Не съм привърженик на метода на забраните, който създава реални проблеми за пасажерите, обикновените граждани, които нямат никакво отношение към това, което правят в Украйна тези, които разпалиха войната", заяви Лавров.

В отговор на обявената забрана, Канада разшири списъка санкции срещу Русия, като включи в него 19 руски и украински граждани, както и 5 руски банки. В списъка са Московската банка, руската Селскостопанска банка, Руската национална търговска банка и Външнотърговската банка (VTB).

В последните дни санкции срещу Русия въведоха също САЩ, ЕС, Япония, Австралия и Швейцария. Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин заяви, че санкциите имат благоприятно въздействие върху развитието на руската промишленост, защото ще я направят независима от западните технологии. А санкциите срещу руския отбранителен сектор според него ще навредят преди всичко на Европа и САщ, а за възстановяването на изгубените контакти ще трябват десетилетия.

Oще: владимир путин  глоба  държави  запада  кремъл  москва  русия  санцкии  украйна 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

2 Vankata_820 | 06.08.201422:55

В момента хамериканците се кефят, че в Египет и Ирак колят ортодоксалните, онези които те не различават, като пълноценни християни!!!
Сега си представете колко доволно потриват ръце за Русия и Украйна, а когато ги попитате за ИДИЛ и Сноудън, те Ви мразят, че сте информирани!!!Усмивка
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

1 Vankata_820 | 06.08.201422:55

Идва война, Приятели!!!
За ФАЩ, Ингланд и НИЗРАЕЛ, ние сме ортодоксални варвари, които винаги са ги клали и не се числят към онази Християнска общност, която има стойност за Запада!!!
Отредено на България е да бъде част от Източния фронт, който ще се вихри в Периферията!!!
Големите залози са накъде ще бъде обърнат Исляма, на Изток или на Запад, или само на Север!!!
ИДИЛ е творение на НИзраел, а ФАЩ и Ингланд са помагачите!!!
На България е отредена ролята да бъде безусловен помагач, като една твърде ортодоксална държава, която няма право на собствено мнение, а само на подчинение и донорство!!!
Когато Войната стане, най-неподходящото място за ортодоксалните варвари(по хамерикански подразбирания, не по мои) ще е ФАЩ, Низраел и Ингланд!!!
Важно е да знаете накъде поемате на Гара "Разпределителна", а не само да се биете в гърдите!!!
   

оценка

+1 -2

Най-коментирани