Протестърите на властта наградени с постове в министерство | webcafe.bg
newscafe

Протестърите на властта наградени със службици в министерство

Webcafe.bg
26.11.2013, 13:01 (обновена 27.11.2013, 11:23)
контрапротест

Снимка: © Явор Николов

Някои от контрапротестиращите бяха уредени от властта с бонуси във вид на разни службици

Известни лица от контрапротеста - Нина Гергова и Стилиян Иванов, са станали експерти към Министерството на културата.

Двамата са назначени в работна група от 60 души по изработване на проект за изменение и допълнение на Закона за паметниците на културата, пише Noresharski.com.

В работната група влизат съветници на министъра, експерти, хора от спецслужбите и прокурори, добавя bTV.

Noresharski.com разпространи и документ с подписа на министъра на културата Петър Стоянович от 30 октомври. 

В работната група, предимно от експерти, Гергова е включена като представител на "Коалиция на протеста" и представител на Гражданска инициатива за нов обществен договор. 

Стилиян Иванов представлява отново иницитивата за нов обществен договор, но заедно с нея и Фондация за подпомагане жертвите от престъпления и борба с корупцията.

Сред законотворците са и двама адвокати, които участват от името на Гражданска инициатива за нов закон за културното наследство. 

Изписвайки името на инициативата в интернет, се стига до сайта на Федерацията по металдетектинг.

Петима от членовете на тази федерация са подсъдими за трафик на антики, издават източници на bTV от прокуратурата.

Участие в работни групи не се заплаща, но се покриват командировъчни и други разходи, както и могат да бъдат задавани задания на участниците с цел подпомагане на работата на групата. 

Председател на комисията е зам.-министър Велислава Кръстева, която бе пресаташе на ДПС.

Гергова беше част от групата контрапротестиращите, които нахлуха в окупирания СУ и опитаха да разбият вратата. Гергова стоеше отстрани. 

Пред bTV тя разказва как е попаднала в работната група за изменение на закона: "Когато бяхме в комисиите в парламента, имаше изказване и се обсъждаше една работна група. И аз дадох изказване в тази посока, явно са го харесали и си дадох CV-то и ме извикаха".

Твърди, че познава добре закона, който в момента пренаписва, но се затруднява да отговори на въпроса въз основа на какво се извършва класификация на недвижими културни ценности: "Има институция, която... не музеят, тоя институт... забравих му името."

Гергова аргументира експертизата си в областта на културното наследство с участие в европроекти - в писане като консултант. 

По думите й вече се е оттеглила от известната туристическа агенция, която е управлявала и с която работила по тези европроекти, затова отрича конфликт на интереси. 

Справка в Търговския регистър обаче показва, че тя все още е съдружник. 

"Аз участвам в бюджетната комисия, в икономическата комисия, в труд и социална политика и в културната. Пък вече в обществените съвети при г-н Орешарски и труд и социална политика", издава още Гергова, която казва, че участва безплатно.

По думите й завършила е "икономика, финанси и банки" и "културен туризъм", но има познания и по други теми. Занимава се с недвижими имоти и консултантски услуги и посъветва журналистите да спрат да се занимават с "кървища, протести, вувузели", а да обърнат внимание "на малкия човек, който работи на полето".

Oще: министерство на културата  нина гергова  протестиращи  стилиян иванов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

4 deowin | 26.11.201318:51

Гнусното е, че дори не се опитват да го прикрият от обществото.
Тоест, изобщо не ги плашат възможните отрицателни ефекти върху имиджа на партията-майка като надеждна хранителница на всевъзможни отрепки, стига да са верни на партийната линия.
От друга страна берат гнусните, но сладки за тях плодове от публичността на благосклонността, с която се отнасят към послушните си протежета - подобна реклама ще привлече и друга подобна измет, готова за кюфте или парче пица да лиже подметките на червените сатрапи.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 26.11.201316:31

Какво ли друго да очкваме от правителството на Орешарски освен привилегии за послушните нему... По принцип министерствата обичат да приютяват послушни търтеи, какво толкова ако една такава особа като Нина Гергова също намери пристан там?
Дори може да върши повече работа от много други, които дълги години стоят без да са политически пристрастни. При нея нещата поне са ясни; драла си е гърлото под прозорците на Росен Плевнелиев => получила е възможност за командировки (разходки) из страната като консултант.
Това за ченгетата в екпертните комисии ме озадачи повече...Те за нелегална търговия с ценности ли ще следят, или просто ще регмалентират нелегалната търговия, както по тошово време?! Получава се нещо доста хлъзгаво...Струва ми се, че прийомите на тоталитарния соц подмолно се завръщат!
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 21.08.2013, 10:47

2 valerianski | 26.11.201314:28

Истината боли и с "Вазелин"....
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 18.09.2013, 11:56

1 Citizen X | 26.11.201313:41

Ба си, в каква хуйня доживехме да се видим... не разбирам
   

оценка

+4 -0

Най-коментирани