Само с 24 часа разлика | webcafe.bg
newscafe

Само с 24 часа разлика

Webcafe.bg, по Dariknews.bg
31.10.2012, 17:08 (обновена 31.10.2012, 17:39)
Ангел Семерджиев

Снимка: © БГНЕС

24 часа след като каза, че е рано за прогнози, шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев обяви, че няма предпоставки за поскъпване на електроенергията от лятото на 2013 г.

Ден, след като прогнозира повишаване на цената на тока с 3% от 1 юли 2013 г., председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев се отметна от думите си и промени прогнозата - цената ще остане същата и дори има възможност за намаляването й.

Редовните парламентарни избори за догодина са планирани за юли или август, в зависимост от указа на президента. Предишните бяха на 5 юли 2009 г.

Това стана след среща с енергийния министър Делян Добрев и депутати от ГЕРБ. Самият Добрев също промени становището си и 24 часа, след като каза, че е рано за прогнози, сега обяви, че няма предпоставки за поскъпване на електроенергията от лятото на следващата година.

От 2010 г. всички цени на конвенционалната енергетика на всички системи по веригата се намаляват, каза председателят на ДКЕВР. "Така че очаквания за някакви увеличения на цените от 1 юли няма как да има на този етап", каза Семерджиев.

По думите му се очаква първо да се успокоят, дори да намалеят цените на газа, с което ще намалее добавката за кафява енергия. "Очакваме още да намалим цени по веригата от производителите до крайните снабдители на конвенционалната енергетика, така че това до голяма степен би компенсирало каквото и да е увеличение на зелената добавка, ако има нови присъединявания и крайната цена да не се вдига. Дори се притеснявам да направя прогнозата, че бихме могли дори да намалим крайната цена", коментира Семерджиев с уговорката, че трябва много неща да се случат, преди това да стане.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма напомни, че е рано да се прави прогноза за цената на тока от средата на 2013 г. На този етап няма и Делян Добрев не вижда в близко бъдеще да има предпоставки за увеличение на цената на електроенергията от 1 юли.

Депутатът Димитър Главчев, който ръководи парламентарната комисия за контрол на работата на ДКЕВР, обясни, че в днешните публикации за по-скъп ток догодина не е отбелязана условността на тази прогноза, която би се реализирала, ако производителите на зелена енергия не бяха принудени да плащат таксата си за присъединяване.

При управляващите няма информация за започнало разследване от Брюксел във връзка с таксата, въведена през септември.

Dariknews.bg

Oще: ангел семерджиев  герб  делян добрев  депутати  дкевр  ток  цена 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.05.2011, 21:39

2 John Smith | 01.11.201214:26

Жив да не бях.........една форумна легенда се появи и в тоя сайт...
Докторе, да ти кажа... никога не съм мислил ,че си бот , квито легенди се носят за теб Усмивка
Телеграма до Ромни ще има ли?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 21:33

1 Стефан Чолаковъ | 31.10.201221:34

КОПИРАЛ - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
-
Anonymous Bulgaria-Гражданска мобилизация за Национализация на Енерго Разпределителните Дружества (ЕРП-та)!
-
Обявиха извънредна ситуация в американска АЕЦ
Под заплаха от наводняване се оказа атомният реакто
р „Ойстер Крийк” в щата Ню Джърси
-
http://www.blitz.bg/news/article/162158
-
Здравейте, Ние сме Анонимните България.

Министър Добрев и господин Ангел Семерджиев,
Омръзна ни от изказванията, с които пълните главите на хората,че зелената енергия била виновна за поскъпването на тока или вината е в изискванията на Европейския съюз.
Ние всички знаем колко тежат банковите ви сметки, в които уж "не влизала и една стотинка" печалба! Всичките ви лъжи за предстоящи фалити на дружествата са плосък вид измама за манипулиране на гражданското съзнание, но грешите!
Обществото е будно вече и информирано! Как точно дружества с регулярна дейност с несекващи приходи изведнъж започват да губят и то при фиксирани цени? Осъзнайте се кога да спрете!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ГРАЖДАНИТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ВИ СПРАТ!

Сега ни чуйте
внимателно, ние гражданите на Република България настояваме :

- да се прекрати монопола на Енерго разпределителните дружества, тъй като единствения им стремеж като монополисти е да направят по-голяма печалбата си, което е в наша вреда.
- незабавно да се отмени взетото решение от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране,за увеличението на тока с 13 процента и още по-голямото увеличение за консумацията на индустриален ток, това е съсипващо не само за гражданите на Република България, а е и пагубно за българския бизнес.
Сега така те имат още по-големи разходи за извършване на своята дейност, което е пореден шамар в борбата за оцеляване на българския бизнес и то на фона на огромната междуфирмена задлъжнялост.
- всички посредници да бъдат отстранени и Енерго разпределителните дружества да се национализират, което би намалило енергията за крайния потребител поне с 30 до 50 процента.
- използване на ядрената енергия от АЕЦ Козлодуй за вътрешния пазар.
- изграждане на система за отпускане на нисколихвени или безлихвени заеми за домакинства и предприятия, които искат да изградят възобновяеми или алтернативни източници на енергия за собствени нужди, така и в случай на включването й към електрическата мрежа на страната.
- облекчаване на административната тежест за предприятия, желаещи да използват когенерацията и алтернативни енергийни източници, както за производството на енергия за собствени нужди, така и в случай на включването й в енергийната мрежа на България;.

...................................................
ПОРДЪЛЖАВА
..................................................

- освобождаване от заплащането на акциз други данъчни тежести на фирми използващи: когенерация, възобновяеми енергийни източници и,или алтернативни енергийни източници, когато излишната енергия се включва на енергийната мрежа на страната.
- да се спре извиването на ръце от страна на ЕРП-тата към фирми, желаещи да произвеждат енергия, когато се наложи да се включат към енергийната мрежа на страната.
- чужди фирми, олигарси и монополисти, които ни крадат няма да търпим, и Вас, като техни съюзници.
- настояваме всички договори в енергийния сектор да бъдат разсекретени и публично обявени!
- лицата, подписали съответните договори, да поемат отговорността за действията си.
- изкарване на светло на делата на така наречената енергийна мафия на светло от правораздавателните органи.
- предоставяне на възможност на гражданите и фирмите да избират доставчика си на електрическа енергия, както и нейният източник - зелена, ядрена или от ТЕЦ - така ще се създаде реална конкуренция на енергийния пазар. Настоящата ситуация си е на практика монополно положение и разделение на пазара на териториален принцип. Просто три компании са си разделили пазара, така на практика се лишаваме от правото да си избор на доставчик, а и да изберем, то той не може да ни достави енергията.
- защо няма публични резултати от извършените проверки на ЕРП-тата и за какво се използват натрупаните от тях средства и дали те се източват с цел плащане на по-малко данъци.
- "Стандартни процедури" за проверки вече не приемаме! Вземете по сериозни мерки!

Уважаеми сънародници,
Идва тежка зима, която много хора ще преживеят трудно.
Всички имаме равно право на живот!
Нека покажем, че знаем и се борим за правата си да живеем като хора. Ние знаем, можем и сме длъжни да го направим за нашето общо бъдеще. Ние казваме: "Стига на кражбите и лъжите спрямо България!"
Времето настана! Присъединете се!

Ние сме Анонимните!
Ние сме легион!
Ние не забравяме!
Ние не прощаваме!
Очаквайте ни!
create a new version of this paste RAW Paste Data.
-
-
ПОДКРЕПЯМ ДЕКЛАРАЦИЯТА
-
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
31.10.2012
ВРАЦА
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани