Досието на Бареков: Пряко по TV7 | webcafe.bg
newscafe

Досието на Бареков: Пряко по TV7

Webcafe.bg
19.07.2013, 12:55 (обновена 19.07.2013, 13:56)
бареков

В TV7 надали са очаквали гост в сутрешния им блок да разказва как телевизията се използва за дискредитиране на политици

Григор Здравков от Легия "Антимафия", известен най-вече с твърденията си за съществуването на частна ГДБОП по времето на ГЕРБ, тази сутрин постави в тежък конфуз водещите на сутрешния блок и Николай Бареков. Здравков разказа в пряк ефир как телевизията е била използвана за дискредитиране на политици.

Здравков бе поканен, за да разкаже за връзката между тефтерчето на Филип Златанов, Искра Фидосова и частната ГДБОП, ръководена според него от Румен Николов-Пашата и Димитър Стефанов - Каратиста.

Здравков бързо игнорира темата с тефтерчето и каза: "това, което се разигра в последните два дена с това прословуто тефтерче, е една малка част от голямата схема, която бившите управляващи успяха да направят като машина за компромати. На вашата телевизия е отредена една достатъчно известна роля - след малко ще коментирам и за нея.

Но тази комисия е крайният завършек на опита да се дискредитират политически противници, което е явно. Много е смешно да не знаем кои са инициалите "Ц. Ц.", "Б. Б." Аз съм ви донесъл част от техните тефтерчета

Водеща: Кои тефтерчета, на кого са давани?

Григор Здравков: Защото е модерно за тефтерчета - аз си взех едно от моите тефтерчета, които са от т.нар. - любимият ваш израз - частната ГДБОП. Ще ви обясня точно за какво става дума, ще видите, че и тезите...

Водеща: Тоест на вас също са ви давани подобни разпореждания, така ли?

Григор Здравков: Не, не, не. Аз си ги крада, на мен нищо не ми дават доброволно.

Водеща: Как така ги крадете - това е престъпление? Мога ли да погледна?

Григор Здравков: Не е престъпление. По-нататък ще погледнете.

Водеща: Мога ли да погледна какво пише точно в записките?

Григор Здравков: Ще ви го прочета, да не се объркате.

Водеща: Добре.

Григор Здравков: Та, така. За да бъде успешно дискредитиран един политик или кандидат за политически лидер, първо трябва да му направим една хубава легенда. След това на въпросния журналист трябва да му подхвърлим информацията.

Обикновено става чрез колеги от други медии или чрез бивши и настоящи служители от службите за сигурност. След като му подхвърлим цялата легенда - в нея, естествено, има 20% истина и 80% измислица, в която той няма как да го докажат, тъй като служител от ГДБОП му обяснява колко е секретна тая разработка. След това се минава към изпълнение на поръчката. Прави се едно хубаво предаване, въпросният политик се пуска...

Водеща: Е, чакайте сега, не става толкова лесно.

Григор Здравков: Става, става, мога да ви дам и достатъчно...

Водеща: Вие имате предвид, че журналистите са толкова наивни...

Водещ: Добре, чакайте да видим докрая как става точно цялата работа, да разберем след това.

Григор Здравков: Това естествено, че се подава на въпросната комисия и се образува конфликт на интереси.(...) Хубавото е, че тия момчета от ГЕРБ не могат да помнят и си записват много често, и затова вие получавате добри информации. Та, общо-взето, това е отговорът на първия въпрос. Кажете сега с какво друго мога да ви бъда полезен по-точно?

Водеща: Вито да продължи, аз ще се въздържа.

Водещ: Защо искаш да се дърпаш сега от тоя разговор, не мога да разбера? Дайте по-конкретно как точно се случват тия неща, защото така...

Водеща: Току-що го разказа цялото.

Водещ: Да, ама...

Григор Здравков: Добре, аз ще ви цитирам нещо.

Водещ: А така.

Григор Здравков: За първи път ще си го позволя. След това ще покажем части от досието на Ники Бареков, с единствената мисъл, че Николай иска да влиза в политиката - първият удар да дойде от приятели.

Водещ: Досие откъде?

Григор Здравков: То е изработвано в периода...миналата година лятото мисля, че е почнато, за това как трябва да бъде държан под контрол и като бъдещ изпълнителен директор какво трябва да прави в тази телевизия.

Водещ: Само секунда, понеже за това започнахме. Как така бъдещ изпълнителен? Тоест те знаят предварително кой ще бъде изпълнителен директор на телевизията?

Григор Здравков: Явно са направили добри научно-технически мероприятия, така ще го кажа.

Водещ: А откъде идва досието?

Григор Здравков: Аз откъде съм го взел или къде е правено?

Водещ: Къде е правено и как стига до вас?

Григор Здравков: В района на Бистрица, нали казахме - т.нар. къща на Митко Каратиста и на Румен Пашата. Поне там беше и на техните сървъри. Сега с какво да започнем? Сега ще спестя някои подробности, защото тук някои ваши колеги са достатъчно нахендрени, без да имат никаква вина за това - да се извадят, и са цитирани две предавания.

Обикновено вървят по вашата телевизия в неделя. "На показ при Бареков - поне няколко човешки разказа на хора, които са пострадали здравословно, дори смъртни случаи заради дейността на "Каолин". Да се направи директна връзка със смъртните случаи на политици, черешката на тортата, и финансирането на партията на Кунева. Тоест Кунева се финансира от смъртта на български граждани."

Ето това са 16 странички - аз съм извел малко, с пълни простотии, по какъв начин трябва да бъде използвана една медия, за да се обслужва управляващата партия, в случая ГЕРБ. Ако искате, мога да ви прочета и още неща от това. "Задължително да се включват електронни сайтове и вестници - тук ще спестя името на групировката, която се води приближена до вас /визира изданията на Д.Пеевски, бел.ред./ - в отразяването на материалите на ТВ7, без да се фаворитизира определен журналист, а да се работи в екип." И всякакви такива неща - ще ви го оставя да си го четете.(...)

На Николай му пожелавам успех в политиката. Просто му показахме какво ще бъде отношението към него от бившите управляващи, нищо лично. "

Ни чул, ни видял

След появата на Здравков следва включване на Николай Бареков, който трябва да обяви, че влиза в политиката. Водещите питат Бареков как ще коментира думите на Здравков. Бареков отговаря с каменно изражение, че го е чул откъслечно.

След което започва своето изявление: "Аз съм единственият чист човек, който е способен да пребори политическата система. Аз съм на медийния пазар в последните 15 години и всичко около мен е чисто и прозрачно. Всички си мислят, че отношенията ми с Бойко Борисов и Цветан Цветанов са били много добри и приятни. Няма такова нещо. Аз винаги съм влизал в много тежки спорове и пререкания с тях. Предупреждавал съм ги многократно. Трябва да отбележа, че аз съм много хладнокръвен. Борисов три години и половина ми се разхождаше като елен рекордьор и накрая аз дръпнах спусъка".

После обясни, че мафията в България има два клана - единият е на Пашата, Каратиста и Цветанов, другият - на Прокопиев, Плевнелиев и Цв.Бориславова. Първият се занимава с милиционерски номера, вторият с офшорки.

На върха и на двата клана стоял Борисов. "Без негово знание не се е вършило нищо. Министрите му са били едни пионки, които са изпълнявали заповеди. Ако не са слушали им се е спретвал компрамат, чрез който да ги държат в подчинение", съобщи Бареков. Призова главния прокурор да се намеси, а Плевнелиев да си подаде оставката.

"Единственият, който може да се противопостави на политическата вихрушка /така е в оригинал, бел.ред./ съм аз", заяви Бареков.

http://segabg.com

Oще: tv7  григор здравков  компромати  легия антимафия  николай бареков 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.07.2013, 15:25

11 Anna Mircheva | 22.07.201315:27

от къде ги намира тия клипове? Факт е че вече всеки се оптва да очерни всеки. Трябва да се гледа по позитивно на нешата
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.10.2010, 17:23

10 garga | 19.07.201321:56

https://www.youtube.com/watch?v=T5K7H-w9Hi4
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2011, 20:23

9 vickpayne | 19.07.201315:45

Ама те верно са много глупави.Всеки хвърля говна по другия и в крайна сметка всички са омазани,обаче се кефят,че и другия е в кафяви оттенъци."Аз не искам на мен да ми е добре,искам на Вуте да му е зле."
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 13:40

8 Хейтър | 19.07.201315:28

"На върха и на двата клана стоял Борисов. "

добре де, добре
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.10.2011, 16:06

7 Old_BG | 19.07.201315:21

Иначе не мога да си изкривя душата, че сеира е разкошен.
Предвиждах, че още първите дето хвърлиха голям камък в селския нужник, ще бъдат последвани, но чак такава масовост не очаквах.
Най ми е кеф, че щат не щат, всички капути се врът и те да хвърлят камък, че да оплискат и те околните и затова около нужника - гмеж!
И кафяви петна в изобилие.
А най доброто предстои!
muhihihihi
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 14:03

6 delight | 19.07.201315:07

Имаме новина, драги зрители, ама друг път! muhihihihi
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.10.2011, 16:06

5 Old_BG | 19.07.201315:06

muhihihihi muhihihihi muhihihihi
Оооххх... хиля се от сабалям като ненормалник, като чета по другите теми, как продължават ли продължават някои да си мислят, че те държат положението в ръчичките си и напинят ли, напинят да манипулират с голи дупенца.
Горкичките жертви!
muhihihihi
Така става то, важно било няколко медии в поза Г да те убедят, че си умен, млад и красив и айдееееййй...
Бесен
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 15.06.2011, 20:23

4 vickpayne | 19.07.201314:35

Ауу,каква изненада!Кой би могъл да предположи,че медиите са платени и се използват за подаване на фалшива информация, манипулиране на населението и са инструмент на властта? Никой! Ами това е скандално! Как пък никой не се усети до сега? Тц,тц,тц.
   

оценка

+8 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

3 lele male | 19.07.201314:26

хъх...Бареков май се презастрахова...
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 23.06.2011, 12:31

2 Лени Димитрова | 19.07.201314:24

Лелеее, този Бареков е откачен колкото и Болен Лидеров...Май май и двамата са избягали от една и съща лудница...Ама къде са психиатрите, да вземат да си ги приберат, че и двамата са опасни за околните и за обществото! Шокиран
   

оценка

+7 -1

Най-коментирани