РЗС обяви днес нови обвинения срещу председателя на СОС и лидер на ГЕРБ-София Андрей Иванов. Този път, че е използвал фалшиви записи на заповед | webcafe.bg
newscafe

РЗС с нови обвинения срещу Андрей Иванов - този път за фалшименти

Webcafe.bg
05.11.2010, 18:20 (обновена 05.11.2010, 19:02)
андрей иванов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Партията на Яне Янев зареди нова порция обвинения срещу председателя на СОС Андрей Иванов...

РЗС обяви днес нови обвинения срещу председателя на Столичния общински съвет и лидер на ГЕРБ-София Андрей Иванов. Този път, че е използвал фалшиви записи на заповед, за да получи 400 000 лева от столичната фирма "Искра-21". Коментарът на Иванов беше, че в момента тече проверка на НАП по доходите му и обяви, че накрая ще съди РЗС.

"Убеден съм в това, че проверката ще докаже правотата на моите думи срещу изнесените доноси и лъжи по мой адрес и след завършването й, ще потърся правата си по съдебен път", казва той в писмото си до медиите.

От РЗС му бяха поставили ултиматум да подаде оставка до 13 часа днес, тъй като - ако го направи, ще му спестят новите данни и ще ги предадат само на компетентните органи. Но тъй като не се случи,  депутатът от РЗС Емил Василев съобщи днес за фалшивите документи за лично облагодетелстване и  укрити данъци.

Според РЗС през 2007 г. Иванов поискал от частен съдебен изпълнител да блокира сметките на фирмата "Искра 21" АД заради дължими 140 000 евро. Със случая се заел шефът на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев, който поискал от съда запор на сметките на фирмата.

След като искането е удовлетворено, Дичев изтегля 400 000 лева и ги превежда по личните сметки на Иванов. Тази сума се формира от въпросните 140 000 евро заедно с натрупани лихви.

Партията на Яне Янев представи копия от молбата на Андрей Иванов до частния съдебен изпълнител и банковата транзакция към сметките на Иванов. В имотната декларация до Сметната палата на Андрей Иванов към 19 ноември 2007 г. е записано, че по банкови влогове и депозити има 10 094 лева.

От прессекретариата на СОС заявиха, че към 19 ноември 2007 г. тези пари не са постъпили по сметките му. Това е станало през декември, а транзакциите са били проверени специално от НАП, защото Иванов закъснял с подаването на декларацията си. Заключението е, че не са установени несъответствия.

Въпросната фирма "Искра 21", според РЗС, е "обединение на дребни търговци на столичния пазар в жк "Люлин"".

Според РЗС единият запис на заповед, представен пред съда, е за 100 хиляди евро и бил качествено цветно копие, а другият - за 40 000 евро, е груб фалшификат. По думите на Василев Андрей Иванов и "Искра 21" са уредили взаимоотношенията помежду си още през 2005 г., но с помощта на фалшивите заповеди Иванов прибрал още веднъж 400 000 лева.

"Ако председателят на този съдебен състав на Софийски районен съд (СРС), който е издал изпълнителния лист, е знаел, че работи с неистински документи, би трябвало да му се търси отговорност", заявиха от РЗС.

Партията на Яне Янев обеща след седмица да представи информация за срещи на лидера на ГЕРБ-София "с хора от организираната престъпност, с някои от най-известните столични мутри, чрез които е искал да изнудва бизнесмени за пари и за прехвърляне на имоти".

От своя страна Андрей Иванов заяви, че вече му е правена данъчна проверка през 2005 г., която не е установила нарушения. Към НАП се обърнаха от партия РЗС с информация, че Иванов притежава 60 имота за над 10 милиона евро и крие данъци. Председателят на СОС нарече тези твърдения "лъжи" и "доноси".

Oще: андрей иванов  данъци  запис на заповед  имоти  искра 21  нап  рзс  сос  яне янев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.07.2010, 13:10

1 чичо | 05.11.201020:34

Преди около седмица, прочетох пост в който се казваше, че гаражът при Бриколаж е бил негов, имал е там офис, имал е мутренска охрана с автомати - става дума за преди няколко години. Знам, че този гараж е на Килията - спряган за собственик на всички терени в Люлин бос. Каква е връзката между тях, каква е историята с гаража?
   

оценка

+0 -0