Саманта Геймър, която е била на 13 години, когато режисьорът Роман Полански е правил секс с нея през 1977 г., обяви, че изпитва "голямо облекчение", че не е бил екстрадиран от Швейцария | webcafe.bg
newscafe

Жертвата на Полански не иска да го вижда в съда

Webcafe.bg , По CNN
08.10.2010, 13:00 (обновена 08.10.2010, 13:17)
Съд за Роман Полански

Снимка: © БГНЕС

Изнасилената от Роман Полански заяви, че изпитва "голямо облекчение", че той не е бил екстрадиран от Швейцария

Саманта Геймър, която е била на 13 години, когато режисьорът Роман Полански е правил противозаконен секс с нея през 1977 г., обяви, че изпитва "голямо облекчение", че той не е бил екстрадиран от Швейцария.

Полански бе арестуван в Швейцария миналата година по искане от САЩ за задържане на избягали от закона американски граждани.

Известният режисьор е бил на 43 години, когато е правил противозаконен секс с Геймър. В момента режисьорът е на 76 години. Той е в доброволно изгнание от 1978 г. и е живял във Франция преди арестуването си.

"Мисля, че те постъпиха правилно," казва Геймър в ексклузивно интервю пред "На живо с Лари Кинг" - първото й след ареста на носителя на "Оскар" през септември 2009 г. "Радвам се, че те не го екстрадираха. Не искам да го виждам да застава пред съда."

Геймър коментира, че не желае да се занимава с медийния цирк, който би бил свързан с евентуално завръщане на Полански в САЩ.

"Ако дори самото му арестуване внесе подобен шум и скандали в моя живот и буквално в задния ми двор... Със сигурност неговото завръщане тук би било хиляди пъти по-тежко."

Геймър публично прости на Полански през 1997 г.

В медийното си изявление в четвъртък вечерта тя упрекна Полански за решението му да напусне страната, преди да бъде осъден във въпросното дело от съдия, който по нейни думи е бил "нечестен" към режисьора.

Прокурорите по делото са се отказали от твърденията за изнасилване и останалите обвинения в замяна на това Полански да се признае за виновен. Но режисьорът напуска страната, след като научава, че съдията може и да не го осъди на по-краткия тъмничен затвор, който е очаквал в замяна на своето признание на вината.

"Той излежа присъдата си и направи всичко, което бе поискано от него," казва Геймър. "Просто имахме корумпиран съдия, който беше нечестен. Полански нямаше причини да има вяра, че системата ще работи в негова полза, а аз бях много по-наранена от съдебната система и от медиите, отколкото от него."

Запитана дали е изразила несъгласие за секса с Полански, Геймър споделя: "Малко, не особено много. "Беше ме страх, бях пила, бях сама," казва тя. "Не знаех как да реагирам в тази ситуация."

В четвъртък Геймър поиска от районната прокуратура на Лос Анджелис да се откаже от обвинението срещу Полански.

"Ако хората искат да защитят децата, то точно в този момент деца са обект на трафик онлайн, чрез обяви в Интернет - те би трябвало да сторят нещо за проблемите, които се случват в момента," коментира тя. "Преследването на Роман Полански не защитава никого. То само отвлича вниманието от други, по-важни неща."

През юли Швейцария оповести, че би отхвърлила каквото и да е искане от САЩ за екстрадиране на Полански, за да бъде изправен той пред съда, и го освободи от задържането. Исканията на американските власти са били отхвърлени, тъй като от САЩ не са осигурили всички юридически документи, които са били изискани от швейцарска страна - и тъй като Полански е имал сериозно основание да смята, че не би бил арестуван, когато е посетил страната, обяви тогава министърът на правосъдието на Швейцария Евелин Видмер-Шлумпф.

"Дълкбоко сме разочаровани от това решение," коментира през юли заместникът на главния прокурор на САЩ - Лани Брьоуър, ръководител на поделението за борба с криминалната престъпност в Министерството на правосъдието. "Смятахме, че нашите искания за екстрадиция са подкрепени от фактите. Ще преразгледаме алтернативните варианти, с които разполагаме."

Oще: изнасилване  интервю  лари кинг  роман полански  саманта геймър  съд 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани